Se link til live res og streaming lenger ned!

Årets VM 100km i Berlin er det første som arrangeres siden 2018. Den gangen - i Kroatia - var Didrik Hermansen best av de norske med 15. plass, det samme han oppnådde to år tidligere i Spania da han satte norsk rekord med 6:45:43.

I år er det altså Sebastian Conrad Håkansson fra Svorkmo NOI og og Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb som skal forsvare de norske fargene. 24-timersspesialist Therese Falk var også tatt ut, men har meldt forfall. Hun var eneste norske kvinne i forrige VM, men måtte da gi seg halvveis.
 

Legger igjen bremsene hjemme

Vi kontaktet løperne fredag kveld:
- Beina føles bra, så jeg hører ikke på deg (red. anm: rolig åpning) men gjør som jeg pleier, det vil si at jeg legger igjen bremsen hjemme.  Moro blir det, sier alltid offensive Sebastian Conrad Håkansson.

I NM 100 km i Bergen 2. april satte han en imponerende norsk rekord på 6:33:55, noe som tilsvarer medaljenivå i VM. Kjenner vi Sebastian rett suser han nok rett i tet i morgen - totalt uten respekt for noen av konkurrentene.

_DSC0426.jpg
Sebastian Conrad Håkansson  under sitt rekordløp i Bergen. (Foto: Arne Dag Mykin​g)

Ny norsk rekord på 100 km til Sebastian Conrad Håkansson

Sølvvinneren i NM, Jo Inge Norum, kvalifiserte seg også til VM med 6:53:46.Han er mer forsiktig med å spå utfallet, men han gleder seg.
- Jeg vil åpne kontrollert, og håper å hevde meg i veterantoppen, sier Jo Inge - vel vitende om at Didrik Hermansen kom på 15. plass i forrige VM med 7:00.

Didrik Hermansen på 15. plass i VM 100 km

ARRANGØRENS HJEMMESIDE

Live stream: