CF-løpetChristian Frederik-løpet ble lørdag 17. august arrangert for 9. gang. Løpet har start og mål i gågaten med kontrollmålte løyper på 10 km eller 5 km. Det er sentrumsnæræ løyper i vakre og fine Mosseomgivelser. Første sløyfe på 10 km går ut på Jeløya, mens den avsluttende sløyfa tar deg opp til Nesparken og Tigerplassen, og ned til mål i gågaten.

Værforholdene var absolutt ikke de beste i år, med regn og vind - eller som en av deltagerne skrev på facebook med et glimt i øyet: ...pissregn sidelengs og kjip motvind fra alle kanter...

Paraplyvær for de som ikke skal løpe. Stemningen var god blant løperne likevel. (Arrangørfoto)

Med 444 deltagere (442 fullførte) på 5 og 10 km samlet var det en liten nedgang fra de to årene før da det var litt over 500 startende, men deltagelsen har vært ganske stabil i Christian Frederik-løpet som neste år har 10-årsjubileum. I tillegg til 5 og 10 km er det barneløp med løyper på 704 og 1408 meter.

Kart

Christian Frederik-løpet er et av mange arrangementer under Christian Frederik-dagene. Disse festdagene i Moss feirer byens og Østfolds fredshistorie fra 1814. Neste år (10. august) er det også 300 år siden Moss fikk bystatus av Fredrik IV.

2017: Folkefest i Christian Fredrik Løpet i Moss
2018: Asgautsen og Pharo vant Christian Frederik-løpet i Moss

Ulrik Lolland og Sigrun Gjølberg​ vant 10 km

Det ble seier til Rygge IL i både kvinne- og herreklassen i den niende utgaven av CF-løpet i Moss.

Sigrun Gjølberg vant kvinneklassen på 36:49 og distanserte Jessica Gunnarsson fra SK Vidar på 2. plass med 13 sekunder mens Marit Haslie fra Ås IL kom på 3. plass med 37:43.

I herreklassen var seiersmarginen omtrent den samme, med Ulrik Lolland 12 sekunder foran Gaute Friestad fra Kristiansand. Sondre Fylling fra Oslostudentenes IK kom på 3. plass med 33:35.

Raske ungjenter på 5 km

Det var tre jenter i klasse 13-14 år som var raskest av kvinner/jenter totalt på 5 km. Hedda Folland fra Moss Il vant på 23:00 foran Eira Scheinert fra Lyn Ski på 23:27 og Lea Margrethe Haug Sankerud fra Sarpsborg IL på 34:51.

I herreklassen var det både ungt og gammelt på pallen. Emil Kullerud vant på 18:30 og holdt såvidt unna for veteranen Tor Erik Sollund fra Collicare som kom ett sekund etter Kullerud i mål. På tredjeplass kom unggutten Milan Frenay (G15-16) fra Halden IL på 18:41.