Løypa er 40 km lang med en del motbakker og noen bratte utforkjøringer. 237 deltok i det populære rennet . Noe av årsaken til arrangementets suksess er at løypa gir en god pekepinn på hvordan en ligger an til Birken, og at løpet er godt organisert.

Knut Anders Hatlen, Stranda IL (bildet) var storfavoritt, da han tidligere er klassevinner i Birken og han var den 10. beste nordmannen i Vasaloppet i fjor .

Kondis var heldig og fikk snakke med vinneren. Hvordan opplevde du løpet? «Det var en tung tur da det regnet en del, og en måtte jobbe hele tiden. Jeg var ikke 100% prosent sikker på at jeg skulle vinne, da jeg i dag forsket på hvordan det var å gå på helt blanke ski.» Han hadde med andre ord ikke rubbet skiene i forkant.» Jeg var usikker på hvor mange som kom til å henge med. Etter den første runden var det fremdeles en god gjeng som klarte å holde følge. Men på andre runden måtte de sleppe, og løpet stod mellom Johan Bugge og meg. Han hadde bedre feste og gikk fra meg i motbakkene, men jeg klarte å hente han inn igjen i flatere parti av løypen. I den siste delen hadde jeg heldigvis krefter igjen og klarte til slutt å riste han av.» For Knut Anders Hatlen er Vasaloppet det neste store målet.

En annen person som bør nevnes er Bjørn Lundanes. Tre kilometer før mål var han uheldig og brakk skien, men karte likevel å vinne klassen sin på den sterke tiden 2.06.37.

På damefronten var det Benedikte Liepelt som vant på tiden 2.29.14. Hun var en av dagens favoritter da hun kom på andre plass i fjor. Men der er også to andre kvinner som må nevnes spesielt, da de kjempet seg til en tid som var en del bedre enn hva mange menn klarte. Det var Hilde Hoff 2.33.25, Astrid Nilson 2.33.35.

Den yngste løperen vil vi også nevne. Hun gikk i kl. 15-16 år: Olivia Ragna Rypdal 2.44.16. Henne vil vi nok få høre mer fra i årene som kommer.