Den nye personlige rekorden til Henrik Ingebrigtsen lyder på 7.34.80, og med det forbedret han tida satt tilbake i 2019 med over to sekunder. Tidligere i sesongen satte han ny bestenotering på 5000 meter.

Etter en del løp som ikke har gitt de resultatene som ønsket, senest under forsøksheatet på 5000 meter i VM og Diamond League-stevnet i Zurich for en drøy uke siden, viser igjen Henrik Ingebrigtsen at han stadig er i framgang. Dagens løp kom noe overraskende på løperen selv og var langt bedre enn noe han hadde sett for seg på tampen av sesongen.Ingebrigtsen ble nummer to i løpet, kun slått av Dominic Lobalu som satte ny mesterskapsrekord med tiden 7.33.95. Det var en imponerende siste runde av Henrik der han hentet mye tid og passerte mange sterke løpere. Resultatet i kveld gir potensielt mange rankingpoeng mot OL i Paris neste år, noe som kan være svart viktig for løperen fra Sandnes. Allerede neste helg skal Henrik Ingebrigtsen løpe halvmaraton i København. Det blir debut på distansen og det skal bli artig å se hvilken tid 32-åringen kan prestere. Forventingene til løperen selv er usikre, men han reiser ned for å løpe så raskt han kan.

Flere personlige rekorder

Det var ikke bare Ingebrigtsen som løp raskt i Zagreb. Ferdinand Kvan Edman ble nummer fem i løpet på den imponerende sterke tiden 7.36.32. Med det klatrer han opp på plassen bak Henrik på alle tiders listen i Norge. Kvan Edman som ikke har hatt den sesongen han har ønsket viser med ny personlig rekord på 3000 meter at det absolutt kan bli en spennende sesong i 2024 med både EM og OL i kalenderen.

Tredje nordmann på start var Even Brøndbo Dahl. Han ble nummer 14 og var første gang under 7.50 med tiden 7.49.06. Det var en fornøyd Orion-løper som senket sin personlige rekord med nesten 4 sekunder og skriver selv på Strava at det var et hardt løp der han måtte grave dypt i kjelleren. Han blir ydmyk av å løpe så bra, samtidig som han blir dyktig fraløpt. Tida gjør av Brøndbo Dahl er nummer 14 i Norge gjennom alle tider på 3000 meter.

Hedda Hynne med nytt stabilt løp

Hedda Hynne ble nummer ti på 800 meter med tiden 2.01.47. Det er 47 hundredeler bak årets raskeste løp på distansen fra VM.

Sterke svenske løpere

Det var ikke bare de norske løperne som løp raskt denne kvelden i Zagreb under perfekte løpeforhold. I det samme 3000 meter løpet ble Jonathan Gran født i 2004 nummer 11 med ny persnlig rekord på 7.43.38. Tidligere rekord var 8.24.73.  Det gjør at han er kun 18 hundredeler fra finske Ari Paunonens Europeiske U20-rekord på distansen. Til sammenlikning satte vår egen Andreas Fjeld Halvorsen ny norsk U20-rekord på fredag med tiden 7.47.04. Han er født 2005.