Med Maridalsvannet i bakgrunnen kunne Julie Marie Larsen, Sarpsborg og Alan Cherry, Nydalens strekke tre armer i været for seier i Rett til Værs!   Foto: Heming Leira

Forholdene var aldeles ypperlige med 16-17 grader på Mellomkollen, 507 m.o.h. og nesten helt vindstille og overskyet.
Fine forhold for løping og fine forhold for arrangører og  tilskuerne.

Alan Cherry, Nydalens Skiklub fra Storbritania vant på meget sterke 20.14 Eirik Gramstad har løpt under 20 minutter før og Øyvind Heiberg Sundby løp i fjor på 19.51 har løpt under 20 minutter før.
Alan Cherry er i god form om dagen. Ifjor vant han Nydalsløpet, i slutten av mai var han på vinnerlaget til Nydalen Skiklub når de vant 15-stafetten. I Fornebuløpet ble han nr.2 med tiden 32.02
Nærmest Cherry kom fjorårets vinner av Norgescupen i Motbakkeløp Elring Hisdal, Tjalve med 21:28. Hisdal har også vunnet Motbakkecupen i Maridalsalpene tre år på rad. På tredjeplass fulgte Åsmund Treu Røe, som vant i cupen i Maridalsalpene i 2013 sist Hisdal ikke vant. Røe får imidlertid ikke med seg flere løp i årets cup. På syvende plass kom bronsemedaljør i OL i Rio roeren Are Strandli. Strandli har pause fra rokonkurranser i år før han satser på Tokyo-OL  i 2020.

Julie Marie Larsen, Sarpsborg var suveren i kvinneklassen og vant på 24.56 foran fjorårets vinner av Motbakkecupen i Maridalsalpene Marit Vala, Bøler. På tredjeplass Hilde Gudem, Vidar.
Videre nedover merker vi oss 13 år gamle Aurora Wilkens Jernberg, Kjelsås som ble nr.10.

Sterk kvinnedeltakelse, det var god kvinnedeltakelse i Rett til Værs, av 72 fullførende var 27 kvinner. Det utgjør 37,5 % . og fulgte dermed opp en god tradisjon fra det aller første motbakkeløpet, Fagervann Opp, i 2008 var over 50% var kvinner.

Motbakkecupen i Maridalsalpene følger poengskalaen til det internasjonale motbakkforbundet og
vinnerne kåres etter fem løp i Maridalsalpene.
Tidligere har det vært premier til de tre beste sammenlagt, men i år blir det sammenlagtpremie til de fem beste! Premieutdeling foregår på Skjennungsstua etter det siste løpet, hvor det serveres hjemmelaget suppe og boller og drikke til alle deltakerne.
For Larsen og Cherry vanket det også 1000 kr i gavekort fra Løplabbet for seierne i Rett til Værs!
72 deltakere kunne nyte den flotte utsikten fra Mellomkollen hvor du ser både Maridalsvannet og Oslofjorden i ett blikk.

Lagbilde med de fleste av de 72 deltakerne.  Foto: Heming Leira

Etter løpet var det på sedvanlig vis i Motbakkekarusellen i Maridalsalpene trekningen mellom alle deltakerne hvor gevinsten var et gavekort fra Løplabbet til verdi kr.500. Ettersom det ikke ble satt noen løyperekorder ble det dlet ut hele ni gavekort! I tillegg løp fire løpere ned til starten på Mobekken parkeringsplass med gratis startkontingent til et annet løp i Maridalen , nemlig St.Hansgaloppen.

Neste løp i Motbakkekarusellen/Cupen i Maridalsalpene er Fagervann Opp som i år feirer 10-års jubileum.
Arrangørene Sognsvann Rundt medsols startet opp med motbakkeløpene i 2008 med nettopp Fagervann Opp.