For 45. gang ble Vredestein 20 km de Paris avholdt søndag 8. oktober. Rundt 25000 løpere deltok. Løpet har vært arrangert siden 1979, og en rekke sterke løpere har prestert godt i løypa som starter under Eiffeltårnet i den franske hovedstaden.

Sondre Nordstad Moen på tredjeplass

Det var et meget godt løp Nordstad Moen vartet opp med i Paris denne søndagen. Han løp i mål til en tredjeplass på den solide tiden 57.41. Det skilte snaue ni sekunder opp til vinneren Elvis Chebor Tabarch fra Kenya. Vinnertiden ble 57.32. Dette er den beste løpstiden siden 2005, da Evans Cheruiyot satte sin løyperekord på 57.19. Nordstad Moens tid er med andre ord en av de beste i løpet noensinne. Andreplassen gikk til franske Hassan Chahdi. Han løp i mål til 57.36.

Sondre Nordstad Moen passerte 5 kilometer på 14.27. 10 kilometer ble passert på 28.31. 15 kilometer på 42.56, og i mål var han altså på 57.41. Snitthastigheten fra start til mål var dermed 2.53.

Løyperekord i kvinneklassen

Kenyanske Rose Chelimo løp inn til løyperekord på 1.05.01 i 2014. I år ble den slått med over et halvminutt, da landsvenninnen Gladys Jemaiyo løp inn til seier på 1.04.30. Hun hadde god margin til Mekdes Woldu fra Frankrike, som løp i mål som nest beste kvinne på 1.06.36. På tredjeplass kom Anais Quemener.

1 Gladys Jemaiyo  01:04:30   03:14 min/km
2 Mekdes Woldu  01:06:36 +02:05.78 03:20 min/km
3 Anais Quemener  01:06:59 +02:29.39 03:21 min/km
4 Margaux Sieracki  01:07:06 +02:36.21 03:22 min/km
5 Lydia Jebichii Korir  01:07:16 +02:46.65 03:22 min/km
6 Judy Kemboi  01:08:42 +04:12.24 03:27 min/km
7 Mélanie Allier  01:09:05 +04:35.28 03:28 min/km
8 Latifa Mokhtari  01:09:18 +04:48.33 03:28 min/km