Kenya virker å fungere som et perfekt sted å lade opp for trønderen som løper for Nærsnes. Dagens løp i Fukuoka maraton er hans tredje beste noensinne og det fjerde beste løpet av en nordmann opp gjennom tidene.

Nordstad Moen har slitt i mange år og i fjor så han ingen utvei enn å operere begge beina. Etter dette har milslukeren kunne ha trent smertefritt og godt. Han har tatt steg for steg opp mot god gammel form og brukt konkurranser som trening som formsjekk og et avbrudd i den vanlige hverdagen.

Med tida 2.07.16 ble Nordstad Moen nummer tre i løpet, kun 8 sekunder bak den kenyanske vinneren Michael Githae. Tida er godt under OL-kravet og han plasserte seg som nummer 9 på europastatistikken før maraton i Valencia som startet noen timer senere.

Det var nettopp i Fukuoka Sondre Nordstad Moen satte sin norgesrekord på 2.05.48 tilbake i 2017. Selv forteller Nordstad Moen at han hadde løpt ned mot 2.06 i Valencia samme dag, men at han manglet det virkelige stinget i løpet. Det gikk jevnt som en diselmotor. Uansett er han fornøyd med å være tilbake og på vei mot enda bedre tider.

Zerei Kbrom Mezngi brøt dessverre løpet etter 35 kilometer og fortalte at han kjente smerter i en fot.

Begge de norske løp sammen i en tetgruppe stort sett hele veien. Halvmaraton ble passert på 63 minutter ved passering 35 kilometer da Zerei brøt løpet etter å ha sluppet noen sekunder bestod tetgruppa av fire mann med Sondre godt løpende midt i denne gruppa.

Vinneren fra Kenya, Githae var den sterkeste mot mål og vant foran Shaohui Yang fra Kina.