Se mange bilder fra VM i Imageshop


Vi møtte Karoline Bjerkeli Grøvdal i mikssonen mens det enda ikke var avgjort hvilken vei det ville gå. Da det andre heatet var unnagjort, var hun på femteplass av de seks som ville gå videre på tid. Altså var det bare fire jenter fra det siste heatet som kunne slå henne om det skulle bli finaleplass for Isfjorden-jenta. 

- Jeg er innstilt på at det ikke går, men håper sjølsagt at jeg klarer finaleplass, sa hun mens hun samtidig trodde at det ville være en fordel for 5000 meteren hennes om hun ble slått ut av hinderfinalen. 

- Det koster å løpe hinder, og særlig landingene i vanngrava sitter i. Samtidig følte jeg at jeg trengte denne gjennomkjøringa, og forhåpentligvis får jeg vist at jeg kan løpe bedre. I dag følte jeg meg fin på oppvarming og på de første rundene, men så ble det gradvis tyngre. Antakelig har det litt å gjøre med at jeg bruker for mye krefter på hinderpasseringene. Jeg får ikke helt brukt løpsstyrken min på hinder og er nok slik sett bedre egna for å holde høy fart over lengre tid, reflekterte Karoline mens hun enda venta på utfallet. 

Hun fortalte også at hun syntes at varmen var veldig trykkende.

- For meg føltes det mye varmere i dag enn da vi var her og testa banen. Jeg var gjennomvåt av svette da jeg kom i mål. Men varmen er jo like for alle, så jeg skal ikke klage på det. 

- Følte du at du har igjen for at du har vært her såpass lenge og akklimatisert det? 

- Jeg tror det har vært riktig, men samtidig så er det jo noen som kommer direkte hit og gjør det bra. F.eks. kom Emma Coburn rett fra St. Moritz i går. 

Like før hadde Coburn, som er regjerende verdensmester, passert gjennom mikssonen, og hun var gav uttrykk for at hun var svært fornøyd med løpet sitt.

- Det føltes bra. Etter en taktisk og rolig start, valgte jeg å sette fart siste kilometer for å være sikker, fortalte hun med et smil. Den amerikanske stjernen var ikke plaga av varmen. 

- Aircondititionen fungerte fint, og publikum var entusiastiske, så slik sett var det som å løpe et Diamond Leauge-stevne, sa Emma Coburn som ble nummer to i heatet bak uganiske Peruth Chemutai. 

Til slutt kunne også Karoline smile, og så får vi håpe at dette var den gjennomkjøringen hun trengte for å kunne være en faktor i finalen. 

hinder-heat1-grovdal_50D6869.jpgKaroline Bjerkeli Grøvdal gikk målbevisst til verket, og sjøl om hun måtte vente lenge i spenning, ble det til slutt finaleplass. (Foto: Bjørn Johannessen) 

Heat 1

POS ATHLETE COUNTRY MARK
1 Peruth CHEMUTAI UGA 9:21.98 Q
2 Emma COBURN USA 9:23.40 Q
3 Celliphine Chepteek CHESPOL KEN 9:24.22 Q
4 Mekides ABEBE ETH 9:27.61 q PB
5 Genevieve GREGSON AUS 9:27.74 q SB
6 Karoline Bjerkeli GRØVDAL NOR 9:28.84 q
7 Geneviève LALONDE CAN 9:30.01 q
8 Aimee PRATT GBR 9:38.91 PB
9 Shuangshuang XU CHN 9:42.23
10 Adva COHEN ISR 9:42.92
11 Anna TROPINA ANA 9:44.06
12 Alicja KONIECZEK POL 9:44.96
13 Özlem KAYA TUR 9:48.08
14 Ophélie CLAUDE-BOXBERGER FRA 10:05.10


Alle resultat fra 3000 m hinder

hinder-heat1-maalgang_50D6906.jpgDe tre første i mål i hvert heat gikk direkte til finalen. Her ser vi de tre første i heat 1. (Foto: Bjørn Johannessen) 

hinder-heat2-moller_50D6993.jpgDanske Anna Emilie Møller viste flott form og satte dansk rekord med 9.18,92, noe som holdt til finaleplass med god margin. (Foto: Bjørn Johannessen) 

hinder-heat2-richardsson_50D6996.jpgFullt så bra gikk det ikke med finske Camilla Richardsson som var innblanda i en massevelt i vanngrava. Sluttida hennes på 9.53,06 må sees i lys av det. (Foto: Bjørn Johannessen)

hinder-heat2-fisheye-stadion_D4N8665.jpgFeltet i det andre hinderheatet strakk seg godt ut på en ikke helt fullsatt Khalifa stadion i Doha. (Foto: Bjørn Johannessen) 

hinder-heat2-krause-moller-chepkoech-highfive_50D7072.jpgTil slutt kunne tyske Krause, danske Møller og kenyanske Chepkoech gratulere hverandre med avansement. (Foto: Bjørn Johannessen) 

hinder-heat1-grovdal_D4N8614.jpgPå mandag får vi se Karoline Bjerkeli Grøvdal stege ut på nytt - i hinderfinalen. (Foto: Bjørn Johannessen)