Koppangs Bratteste gjentas også i år fredag under årets mest livate helg på Koppang. Dette er er et helt uhøytidelig motbakkeløp fra brua over Kjemåa ca. 2 km sør for Koppang sentrum på østsiden av Glomma og opp til tv-masta på Anderåsberget.

Løypa er 4,6 km lang og har ca. 400 høydemeter. Det er fellesstart kl 17, og man må ta tida selv. Arrangementet passer for alle som vil ha god samvittighet før martns-feiringa eller som vil få en seg en gratis kvalitetsøkt med konkurransepreg. 

Fjorårets utgave var den 3. i rekken og den mest populære så langt med 20 løpere til topps. Det ble også notert ny bestetid i løpet av Hågen Urseth med 23.15, mens Andrea Fjellseth var best av kvinnene på 29.01.

Koppangs Bratteste på Facebook
Reportasje fra fjorårets utgave: 
Det største og raskeste Koppang Bratteste

Alle_deltakere.jpg
Alle de 20 deltakerne vel oppe på Anderåsberget etter fjorårets utgave av Koppangs Bratteste.(Foto: Morten Buchholdt)


Det 51 km lange Moratråkket går i år for 12. gang på skogsbilveier og stier i fint turterreng. I tillegg er det en trimtrasè på ca. 20 km som passer for hele familien. Her er det også mulig å delta med el-sykkel. Trimmere melder seg  i Storstua på rittdagen mens forhåndspåmelding til hovedrittet gjøres HER

Start og mål er ved Storstua i Koppang sentrum kl 12, men trimmere kan starte fra kl 10. Det vanker premie til de tre første i alle aldersklasser samt fine uttrekspremier, bla en sykkel gitt av Sparebank1.

I tillegg til de 30 som trimmet 20 km, var det i fjor 88 som fullførte hele Moratråkket da Ole Dalsjø fra Glåmdal SK og Liv Berit Hæg Fr Eiker-Kvikk stakk av med førstepremiene. Den gang var det ikke egen klasse for elite, men den er tilbake i år. 

Moratråkkets hjemmeside
Moratråkket på Facebook
Samleside for Moratråkket på kondis.no med reportasjer, bilder og resultater fra alle tidligere utgaver.