Ultraløpsutvalget hadde nominert tre kvinner og fire menn til "Årets Ultraløper 2019" - og det var ultraløperne selv som kunne stemme på sin kandidat. Dette er altså "utøvernes pris", slik det var i  fjor og i årene 2009-2012. De øvrige årene ble Årets ultraløper utpekt av NFIFsultraløpsutvalg.

Etter en avstemning som varte fra 19.-29. desember var det ​Stian Angermund-Vik fra Varegg IL og Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb som ble Årets Ultraløper 2019. For Stian var det hans første nominasjon mens Therese vant for fjerde år på rad. 

Se tidligere omtale med nominasjonsteksten: 
Nå kan du stemme på «Årets Ultraløper 2019»

De som var nominert til «Årets Ultraløper 2019»  var i alfabetisk rekkefølge): 
Kvinner:
Kirsten Hindhammer Amundsgård, Romsdal Randoneklubb
Mari Nustad Mauland, Spirit Stavanger FIK
Therese Falk, Romerike Ultraløperklubb
Menn:
Hallvard Schjølberg, Lofoten Ultraløperklubb
Jo Inge Norum, Hell Ultraløperklubb
Simen Holvik, GTI Friidrett
Stian Angermund-Vik, Varegg IL

Vi kontaktet vinnerne for å få en rask kommentar til kåringen:

Stian: - Takk for at jeg ble nominert og takk til alle som har stemt på oss. Jeg setter stor pris på å bli stemt frem som årets ultraløper. Jeg ser ikke på meg selv som ultraløper og ble litt overrasket over å bli nominert, da de ultraløpene jeg har vært med på er ganske så korte (red.anm: 55 og 65 km med masse høydemeter). Jeg kjenner ikke de andre nominerte løperne og vi løper veldig forskjellig distanser. Derfor syns jeg det er vanskelig å rangere så forskjellige prestasjoner. 4. plassene Hallvard Schjølberg har klart i UTMB i fjor og TDS i år har imponert meg. Det er vel OCC som har gjort at jeg har blitt nominert. Det var et bra løp. Selv er jeg veldig fornøyd med prestasjonen i Pisão extreme. Et løp jeg vil anbefale andre å bli med på i 2020. Vi var 9 som reiste ned i år, gleder oss masse til å løpe igjen der neste år. Bli med.

Stian_med_champis_i_mål.jpg
Stian søler med champisen etter seieren i Pisão Extreme (Foto: Fritz Fritz)

Therese: - Dette var skikkelig stas! Jeg må jo si, ikke så veldig ydmykt, at i år har jeg hatt et fantastisk bra år. 2019 er nok mitt best år som ultraløper, hittil. Så tusen hjertelig takk til alle dere som har stemt på meg. Det betyr utrolig mye! Jeg gleder meg til 2020 jeg, og til mange nye løpsopplevelser, til å møte nye og gamle løpevenner, og forhåpentligvis løpe litt lenger og litt fortere enn i 2019. For en slik utmerkelse inspirerer og motiverer til å jobbe mot nye høyder. Så tusen takk!

Therese-Falk2.jpg
Therese Falk på Energia 24 timers i Belfast i juni. (Foto: Raphael Mason)Årets ultraløper 2009-2018: (link til omtale av tildelingen):
2009 Jon Harald Berge
2010 Gjermund Sørstad
2011 Gjermund Sørstad
2012 Bjørn Tore Kronen Taranger
2013 Rita Nordsveen og Jarle Risa
2014 Rita Nordsveen og John Henry Strupstad/Sondre Amdahl
2015 Malene Blikken Haukøy og Didrik Hermansen
2016 Therese Falk og Didrik Hermansen
2017 Therese Falk og Didrik Hermansen
2018 Therese Falk og Bjørn Tore Kronen Taranger