Tilsvarende helg i fjor samlet de tre løpene godt over 500 løpere. Hummelfjelldilten hadde meget god oppslutning om Minidilten samt tilbudet uten tidtaking og hadde 205 deltakere med smått og stort, men i år venter arrangørene mer enn de 30 aktive som deltok på hovedløpet i fjor.

Målt i antall aktive løpere var Kongsvinger Maraton storebor selv med "bare" 193 registrerte i mål på de tre distansene, i tillegg til et titalls på barnemaraton. I år forventes igjen at deltakerantallet vil være "som normalt", dvs. mellom 250 og 300 deltakere med halvmaraton som den mest poulære distansen. 

Sjusjøløpet hadde et realt oppsving i takt med Ringsaker-fjellets stigende popularitet som trenings- og rekreasjons-destinasjon både sommer som vinter og økte med hele 25% til 163 aktive løpere i mål i fjor. 




Hummefjelldilten som arrangeres for 36. gang søndag fikk et løft med ny løype og utvidet tilbud for de yngste i fjor. Hovedløpet er 15 km i flott skogs- og fjellterreng og starter ved Solvang Grendehus i Narjordet med målgang på Hagenjordet i Os sentrum. Nytt av året er et tilbud om mosjon på tid for de som ikke har det så travelt, men likevel vil løpe på tid. I tillegg arrangeres Minidilten på 3 km med start og mål på Hagenjordet.​

Hummelfjelldilten_06[1]_640x480.jpg

Det er flotte premier å hente i Hummelfjelldilten med pengepremie på 2000,- til beste dame og herre uansett klasse. Begge totalvinnerne får også et napp i et håndlaget hjørneskap som kan vinnes til odel og eie etter tre napp. Ellers er det vanlig tredels-premiering samt utmerkelser etter 1, 3, 5, 10, 15, 20, 25 og 30 år.

Bildet: Det løpssterke trekløveret som gjorde unna den nye Hummelfjelldilten under timen i fjorårets løp (fra v.) : Hågen Urseth, Jon Aukrust Osmoen og Vegard Ølstad. (Foto: Pål-Erik Langøigjelten)

Hummefjelldiltens nettsider
Hummelfjelldilten på Facebook
Samleside for Hummelfjelldilten



På Sjujsøen går Sjusjøløpet for 5. gang med to noe forskjellige løpstilbud, en lettløpt 10,5 km rundt Sjusjøvannet og den 23,5 km lange Sollifjellrunden over tre topper på 950-1000 meters høyde i nydelig og krevende fjellterreng. Som i Hummelfjelldilten er det ikke overraskende o-løpere som har mestret fjellterrenget best med Eskil Kinneberg og Audun Weltzien som totalvinnere de to siste årene.

Victoria_Engebretsen_Geir_Evensen.jpgElite-skiløpere fra inn og utland er som kjent å finne på Sjusjøen sommer som vinter og flere har deltatt med bravur i løpet ved flere anledninger. I fjor var f.eks. Devon Kershaw og Marte Mæhlum Johansen aller raskeste på den drøye mila rundt Sjusjøvannet.

Bildet: Victoria Engebretsen med Geir Evensen i hælene kunne juble etter å ha gjennomført en drøy halvmaraton på Sjusjøen i fjor. 

Sjusjøen Langrennsarenas hjemmesider
Sjusjøen Langrennsarenas facebookside
Samleside for Sjusjøløpet

Og Petter kan du konkurrere mot på Sjusjøen også denne helga:

 



Lørdagens store løperbegivenhet i sørfylket, Kongsvinger Maraton, kan du lese mer om i en egen forhåndsomtale her: Alt i rute til det 27. Kongsvinger Maraton

Hel_vinner Trond Hansen.jpg
Vil PR-ansvarlig Trond Hansen ta sitt andre napp i vandrepokalen i Kongsvinger Maraton? Svaret får du på kondis.no på lørdag.

Er DU klar for en "naturlig løpsopplevelse" i helga? Med et alternativ innen rekkevidde er det viktig at du som løper eller mosjonist uansett nivå støtter opp om de gode arrangementene som att på til går i fantastisk natur! Kondis.no dekker begivenhetene og kommer med reportasje,  bilder og resultater fra alle tre. God løpshelg!

LINK TIL PÅMELDING OG DELTAKERLISTE: 
Hummelfjelldilten
Sjusjøløpet
Kongsvinger Maraton