Løping utenfor asfalten har blitt svært populært de siste årene. I Norge har vi sterke turtradisjoner og løping i skog og mark har for mange tatt over for denne. I utlandet har det alltid vært ultraløp i terrenget og nå har disse også kommet til Norge. Denne kombinasjonen har gjort at mange her til lands løper lange distanser i skogen og på fjellet. Endringen mot lengre turer i terrenget, gjenspeiler utvalget av sko i denne testen. 

Få flyten i skogen
Ulendt terreng krever en annen flyt enn asfalten. Det er lett å løpe anspent og stakkato. Og det kan også være lettere å vrikke anklene. I starten må du ikke sette opp for stor fart. Husk alltid å veksle på å se 10 meter frem på stien og rett ned hvor du setter ned foten. Da kan du lese terrenget og lettere finne riktig steglengde og -frekvens. Det blir gjerne litt hakkete, men etter hvert løper du mer avslappet og du kan sette opp farten. Gode sko som er tilpasset underlaget, gir deg ekstra trygghet. Grepet er særlig viktig. Løper du i terrenget blir farten automatisk lavere og pulsen blir fort en del høyere enn langs asfalten. Det er normalt og bare positivt siden treningseffekten gjerne blir bedre og skaderisikoen blir mindre. 

Terrengskoens historie
Terrengløpeskoen er en relativt ny oppfinnelse. Frem til midt på 1990-tallet var det liten oppmerksomhet rundt utvikling av spesialiserte løpesko for terrenget. Orienteringsløperne hadde sine spesialmodeller, men disse ble ikke brukt av løperne. De sverget til asfaltmodeller fordi de var mer komfortable enn orienteringsmodellene. Adidas og Nike kom med noen forsøk på modeller for terrengløping midt på 1990-tallet, men kvalitet og funksjon tålte ikke røff bruk under norske forhold. I Norge var det først og fremst et trygt grep som var viktig og det var først da Inov-8 ble lansert rundt 2005 at vi fikk modeller som hadde et trygt grep i norsk terreng som gjerne er vått og mykt. 

De første modellene hadde en klebrig gummi og gode knotter for myk skogsbunn. Passformen var tett og litt bredere føtter måtte gjerne løpe dem inn. Dempingen var minimal og modellene passet best til medium-lange turer i røft terreng. Det trygge grepet var en så stor nyvinning at de fleste aksepterte mindre komfort og demping. Mange løper både lengre og på mer variert underlag i dag. Det gjør at alle stiller større krav til både passform og støtdemping. Skoutviklerne har slitt med å finne den gode miksen av høy komfort og god slitestyrke. Nå ser vi heldigvis de første eksemplene på at en har klart å løse denne utfordringen. God støtdemping har vi sett i flere modeller de siste årene. Nå kommer også de med et skum som ligner mer på skummene i asfaltmodellene; en kombinasjon av støtdemping og respons. 

Nyheter denne høsten
I sommer og høst ser vi at leverandørene tar med seg en del av de elementene vi har sett i asfaltmodellene de siste årene. Nå brukes det skum med mer respons og støtdemping slik vi har sett det fra «superskoene» på asfalten. Modellene får også en mer aggressiv avrunding i forfoten (Rocker) og vi ser også avstivede mellomsåler med karbonplater eller tilsvarende materialer. Leverandørene vil lage raske modeller også til terrenget. 

I årets test har vi med en nyhet med denne teknologien. Jeg tror vi vil se flere som kommer med disse elementene i terrengskoene. Det gir raskere og mer komfortable modeller for hurtige turer og konkurranser hvor det er stort innslag av plane stier og kanskje også grusvei. Vi har allerede sett dette i løp som Birkebeiner-løpet. Særlig når det er tørre forhold. Det blir spennende å se hvordan de vil fungere i teknisk krevende terreng. Her vil vi nok se en utvikling fremover.

Hva skal du se etter i en løpesko for terrenget?
Når du skal plukke en god modell for løping i terrenget er det mye å velge mellom. Utvalget er nesten større enn blant asfaltmodellene siden mange skoleverandører, både løpesko- og fjellskoleverandører, tilbyr produkter til dette. Her er det viktig at du definerer bruksområdet ditt. Hvor erfaren er du i terrenget? Hvor ofte løper du i terrenget? Løper du langt eller kort? Hvor mye av treningsrunden er i teknisk krevende terreng og hvor stor del går på grusveier? Hvilke krav stiller du til grepet? Hvilken fasong har foten din? Mange spørsmål å svare på. Her får du noen gode tips.

Passform
I asfaltmodellene er god komfort en av de egenskapene som er mest utviklet de seneste årene. Det gjør at vi etter hvert stiller samme krav til dette i terrengsko. Her har leverandørene slitt litt med å henge med. Det skyldes flere grunner. En er det høyere kravet til slitestyrke i terrenget. Overdelen får røff behandling av skogsbunnen og møkk og skit setter seg i materialene. Denne kombo’en gjør at overdelen lett går i stykker. Nå har flere leverandører funnet materialer som er behagelige på foten samtidig som de tåler røff bruk. 

Modellenes lest er en annen utfordring. Løpes det mye i ulendt terreng, gir en tett passform en tryggere opplevelse. Blir modellen for bred, vil foten lettere bevege seg i skoen. Om du løper mye i teknisk krevende terreng og trenger god støtte, må passformen være tett og det må være godt hold i materialene. Da blir komforten «rett fra esken» ikke like god som du opplever i et par asfaltsko. Samtidig skal ikke en ny sko klemme og trykke ubehagelig første gang du har den på. Dette kan bli et dilemma. For å være på den sikre siden, kan du prøve skoene hjemme i ro og fred før du tester dem ute. Da får du et inntrykk av passformen over tid. Samtidig skal du være klar over at overdelen gir seg noe etter bruk. Om du løper mest på plane stier eller grusveier, kan du gjerne velge en passform som er bredere og mer komfortabel. I og med at flere modeller nå er laget for lengre distanser og ultraløp, er også lestene blitt bredere enn tidligere. Til slutt, dagens terrengmodeller har også en tåbeskyttelse om du sparker borti steiner eller andre harde og spisse kanter. Det er et pluss. 

Støtdemping
Tidligere var ikke støtdemping så viktig i en terrengsko. De fleste var ikke ute så lenge og det myke underlaget og variasjonen av dette stilte mindre krav til demping. Etter hvert har lange løpeturer blitt mer vanlig for mange. Da blir det også mer oppmerksomhet på støtdemping hos leverandørene. I dag finner du et stort spekter av støtdemping i terrengskoene. Fra de med tynne såler og lite støtdemping til maksimalister med støtdemping som en modell for asfaltløping. Hvilken støtdemping du bør velge, er avhengig av bruksområdet ditt. Modeller med mye støtdemping har ofte tykkere mellomsåler. Da blir skoene gjerne mer ustabile om du løper mye på små stier og i teknisk krevende terreng med ujevnt underlag. Løper du mye på underlag som er en kombinasjon av noe asfalt, grusveier og plane stier, og du er ute i mange timer, er den ekstra dempingen du får i tykkere såler et pluss. 

I tillegg har løpeskoene for terreng en litt annen geometri enn asfaltmodellene. De har stort sett alle lavere dropp og modellene med mindre demping har gjerne det laveste droppet (dropp er forskjell i høyde på mellomsålen i forfoten og hælen). Det gjør at du lettere lander midt på foten og dermed kan aktivere ditt eget støtdempingssystem av ledd, sener, bånd og muskulatur. Merk at det tar noe tid å trene dette opp og muskulaturen får kjørt seg i starten. Sett alltid av litt tid til overgangen. Også her må du gjøre egne valg basert på ditt bruksområde. Løper du mye i ulendt terreng og farten gjerne er høy, bør dempingen nedprioriteres. Er du ute i timevis og farten da naturlig går ned, kan du velge modell med mer støtdemping. 

Stabilitet og løpsfølelse
I terrenget snakker vi om en annen typer stabilitet enn på asfalten. Mens det på asfalten snakkes om stabilitet for overpronasjon, mener vi i terrenget stabilitet for overtråkk. Når du løper på ujevne stier, kan det være lett å tråkke over. Det gjelder særlig i starten av en ny terrengsesong når du ikke har kjørt deg inn. Men også om du løper med sko som har en for høy såle på kronglete stier. 

Vi bruker også begrepet løpsfølelse noe forskjellig fra asfaltsko til terrengsko. Mens vi om asfaltsko mener hvor «raske» modellene er, tenker vi på kontakt med underlaget og et trygt isett når vi har med terrengsko å gjøre. Da er gjerne mellomsålene lave, altså en tynn mellomsåletykkelse. Etter hvert som du kommer i gang på stiene på våren blir du stadig tryggere og kan løpe med mer flyt og fart. Samtidig må du ta noen valg basert på ditt bruksområde. Løper du mest på ujevne og kronglete stier og gjerne i litt større fart, bør du se etter en modell med lavere mellomsåle (og gjerne med en høy løpsfølelse). Løpes det lange turer på mer variert underlag med størst innslag av grus og plane stier, se etter en modell med tykkere mellomsåler. 

Grep
Den viktigste funksjonen du må vurdere, er terrengskoens grep. Et trygt grep er avgjørende for den beste opplevelsen langs stiene. Det er ikke stor forskjell på grepet om du løper på tørr og fast skogsbunn eller grusveier. Hvis du løper hele året i regn og fint vær, er det stor forskjell på grepet. Det er særlig steiner og røtter og berg i dagen som er utfordrende når det er vått. I tillegg er det stor forskjell på grepet på myk skogsbunn og gjørme. På våte steiner og berg i dagen, trenger du en gummiblanding som griper godt og gir et trygt grep i isettet. Da løper du mer avslappet. Løper du mye på myk skogsbunn og våte og gjørmete forhold, må du ha gode knotter som biter seg fast i det myke underlaget. Også her må du tenke godt gjennom dine løpstraseer og finne en modell som fungerer der du løper mest. 

Hold skoene rene
Løpeskoene for terrenget trenger regelmessig rengjøring. Om du løper året rundt og i all slags vær, blir terrengskoene fort svært møkkete. Det er gjerne skittent myrvann eller søle som setter seg i overdelen. Om du ikke rengjør dem, vil skitten fort tørke og setter seg i overdelen. Den blir stiv og lite fleksibel og over tid vil den sprekke opp. Særlig i de områdene hvor det er mye bevegelse - som i forfoten. Om du har en asfaltmodell, vil overdelen fort blir stiv og vil revne opp. Merk at det ikke blir en reklamasjon om det skjer. Derfor anbefaler jeg alltid at du vasker av skitten med lunkent vann og en myk børste. Gjør det umiddelbart etter turen. Deretter tar du avispapir i skoene og la dem tørke i romtemperatur. Ikke sett dem på et varmt badegulv. I løpet av en dag er normalt skoene tørre. 

Les også: 

Slik har vi gjennomført testen
Vi har testet 11 terrengskonyheter gjennom våren og sommeren. I år er det også en kombinasjon av fullblods terrengmodeller og hybrider selv om det er flest hybrider. Noen av disse er for turer i teknisk krevende terreng. Andre er kombinasjonsmodeller for grus og sti. Modellene er testet av 4 løpere i variert terreng. De er brukt i ulendt terreng, på stier, grusvei og asfalt. Vi har brukt terrenget rundt Oslo og i Kristiansand. Hver modell er testløpt ca. 50 km. Det er litt for kort til å få testet modellenes holdbarhet. 

Testens kriterier
Vi vurderer andre kriterier i denne testen sammenlignet med testen av asfaltmodeller. Støtdemping og løpsfølelse vurderes fra 1 til 6 der 6 er best. Vi har vurdert modellenes støtdemping opp mot asfaltmodellene i forrige test. Modellenes løpsfølelse er vurdert mot løping i terrenget som kriterium. Hvordan skoene fungerer på dette underlaget. Resultatene her kan ikke direkte sammenlignes med scorene fra asfaltskotesten. 

Vi har ikke vurdert modellenes stabilitet mot overpronasjon. Løping i terrenget gir mye naturlig variasjon og pronasjonsstøtte er ikke like essensielt. Derimot har vi gitt modellene en score på hvor stødige de er i ulendt terreng. Hvor lett du kan tråkke over. Vi har gitt score fra 1 til 6 der 6 er det mest stabile alternativet. 

Vi har også vurdert grepet på myk skogsbunn og gjørme samt på våte steiner og røtter. Vi har gitt score fra 1 til 6 hvor 6 er best.

Til slutt har vi også veid modellene i tørr og våt tilstand for å avdekke hvilke modeller som trekker til seg mye vann. Vi har tatt med vektøkningen i prosent. Alle damemodellene er veid i størrelse 38 og herre i 42,5. Unisex er veid i herrestørrelse. 

Vi håper testen gir deg en god indikasjon om de ulike modellenes sterke og svake sider. Ingen vil være optimale i alle typer terreng og underlag. Hvilke som passer deg best, er avhengig av ditt bruksområde.

Lykke til med terrengløpingen i høst.

Bildene nedenfor er av henholdsvis dame- og herreversjonen av hver modell. 

Adidas Terrex Agravic Flow 2
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 3
Mellomsåletykkelse: 28 mm – 20 mm 
Dropp: 8 mm
Vekt: 318 g (herre) 262 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: + 29%
Pris: 1500 kr
Adidas-TerrexAgravicFlow2GZ1901-Women.jpg
Adidas-TerrexAgravicFlowGX8679-Men.jpg
Adidas Terrex Agravic Flow 2 har normal bred passform. Den har en fast overdel som kan være bra når du løper i ulendt terreng. Vi synes allikevel den er litt for stiv og særlig i hælen trengs det tilvenning. Den er lett å snøre tett på foten. Den har en fast støtdemping og det vil nok tyngre løpere like. En fast overdel gir en trygg og god følelse utenfor veiene. Siden mellomsålen er høy, mangler den litt av den gode kontakten med underlaget. Grepet er tilfredsstillende både på vått sva og myk skogsbunn. Adidas Terrex Agravic Flow 2 er en typisk hybrid og passer best på kombinasjonsturer med innslag av grusvei og stier. Ikke den beste i teknisk krevende terreng. Også for strekk på asfalt. 

Altra Mont Blanc
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 5
Stabilitet ulendt underlag: 4
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 30 mm – 30 mm
Dropp: 0 mm
Vekt: 280 g (herre) 197 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 24%
Pris: 2150 kr
Altra-Montbalnc-Dame.jpg
Altra-Montblanc-Herre.jpgAltra Mont Blanc er rettet mot lange ultraløp i terrenget og har elementer fra konkurranseskoene. Altra er kjent for bred passform. Denne har den smaleste Altra-lesten og oppleves mer som en tradisjonell passform med en bredere tåboks. Det vil de fleste like. Den har en tynn konkurranse-lik overdel. Ingen tradisjonell hælkappe, men sitter godt på i terrenget. Støtdempingen er meget god og har en fin kombinasjon av myk demping og respons. Den kan kanskje bli i mykeste laget om det er teknisk krevende terreng. Lett og smidig og flyter lett avgårde på grusveier og plane stier. Kan være litt ustabil i teknisk krevende terreng. Et trygt grep på vått sva og myk skogsbunn. Altra Mont Blanc er en fin allrounder og passer særlig bra til lengre turer i variert fart og på mer plant underlag. Ikke for det mest tekniske terrenget. Også for strekk på asfalt. 

Brooks Caldera 6
Støtdemping: 6
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 32 mm – 26 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 320 g (herre) 281 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 35%
Pris: 1600 kr
BEST STØTDEMPING
Brooks-Caldera6-Dame.jpgBrooks-Caldera6-Herre.jpgBrooks har de siste årene kommet med noen spennende terrengmodeller. Brooks Caldera 6 er for ultra-distansene. Den er normalt bred og sitter tett og godt på. En allsidig passform som kjennetegner Brooks. Meget god støtdemping med en fin kombinasjon av demping og respons i skummet. Den har en bred sålebase og et mykt skum som gjør den overraskende stødig i ulendt terreng. Trygt grep både på vått fjell og myk skogsbunn. Brooks Caldera 6 er først og fremst for de lange turene på variert underlag. Passer best i kombinasjon av litt asfalt, grusvei og på plane stier. Et godt alternativ til lange ultraløp. 

Hoka One One Tecton X
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 4
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter: 5
Mellomsåletykkelse: 32 mm – 27 mm
Dropp: 5 mm
Vekt: 240 g (herre) 196 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 28%
Pris: 2700 kr
Hoka-TectonX-Dame.jpg
Hoka-TectonX-Herre.jpgHoka One One Tecton X er en spennende nyhet i sommer. Den tar med seg prinsipper fra asfaltmodellene med plate, inn i terrengsegmentet. En normalt bred passform. Et tynt konkurranselikt mesh og ingen irriterende sømmer gjør at den sitter tett på foten. En myk og god støtdemping. Skummet kunne nok vært noe mer responsivt i denne raske modellen. Ikke samme aggressive rockeren som i asfaltmodellene og heller ikke samme avstivingen. Den er allikevel en rask modell på grusvei og plane stier når du setter opp farten. I teknisk krevende terreng kan den oppleves litt for ustabil. Sammenlignet med andre terrengmodeller, er denne en rask modell med elementene fra platesko på asfalten. Grepet er også trygt både på vått sva og myk skogsbunn. Hoka One One Tecton X er en rask modell for turer i variert terreng. Passer nok også til lengre konkurranser. Ikke optimal om det er teknisk krevende stier. Også for trekk på asfalt. 

Inov-8 Trailfly G 270
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 5
Stabilitet ulendt underlag: 5
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 20 mm – 20 mm
Dropp: 0 mm
Vekt: 253 g (herre) 216 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 28%
Pris: 1900 kr
Inov8-TrailflyG270-Dame.jpgInov8-TRailflyG270-Herre.jpgInov-8 Trailfly G 270 har Inov-8’s bredeste passform. Samtidig sitter den tett på foten og er lett å snøre godt. Den har en fast mellomsåle og det fungerer godt på stier og i ulendt terreng. Litt fastere overdel sammen med en tett passform gir en trygg opplevelse i ulendt terreng. Den faste dempingen gir også god respons på stiene. Et trygt grep både på våte sva og myk skogsbunn. Inov-8 Trailfly G 270 er en fin allrounder og kommer særlig til sin rett på stiene. Den passer også til lengre distanser. Også for strekk på asfalt. 

Mizuno Wave Daichi 7
Støtdemping: 3
Løpsfølelse: 3
Stabilitet ulendt underlag: 2
Grep gjørme: 3
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 32 mm – 24 mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 300 g (herre) 255 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 42%
Pris: 1700 kr
Mizuno-WaveDaichi.jpg
Mizuno Wave Daichi 7 har en normalt bred passform og har en komfortabel overdel. Den minner en del om asfaltmodellene og kan ha litt for lite hold i ulendt terreng. Tradisjonell støtdemping som gir god demping. Ikke det mest responsive skummet. Overdelen har ikke et optimalt hold og det gjør at den ikke gir den beste løpsfølelsen, spesielt ikke i ulendt terreng. Grepet er heller ikke godt, spesielt ikke på vått sva, og det gir usikkerhet. Den er også kantete og opplevelse ustabil i ulendt terreng. Mizuno Wave Daichi 7 er først og fremst en modell for kombinasjonsunderlag med innslag av grusvei og plane stier. Tåler strekk på asfalt. 

Salomon Ultraglide
Støtdemping: 5
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 4
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 32 mm – 26 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 260 g (herre) 220 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 30%
Pris: 1550 kr
Salomon-Ultraglide-Dame.jpgSalomon-Ultraglide-Herre.jpg
Salomon Ultraglide har en normalt bred passform. Den har et tynt mesh og sitter tett og godt på foten. Den kan være litt vanskelig å komme ned i. Salomons hurtigsnøring er det delte meninger om i testgruppen. En meget god støtdemping som kombinerer god demping med god respons. Den er lett i vekt og har en smidig stegavvikling. Kan oppleves litt myk i det mest tekniske terrenget. Et meget godt grep både på vått sva og myk skogsbunn. Salomon Ultraglide er en meget anvendelig modell til løpeturer i variert fart og variert terreng og lengde. Også for strekk på asfalt. 

Saucony Peregrine 12
Støtdemping:
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 4
Grep gjørme: 5
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 26,5 mm - 22,5 mm
Dropp: 4 mm
Vekt: 275 g (herre) 235 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 35%
Pris: 1700 kr
Saucony-Peregrine12-Dame.jpg
Saucony-Peregrine12-Herre.jpgSaucony Peregrine er blitt en mer rendyrket terrengmodell i de siste versjonene. Den er normalt bred og har et tynt mesh. Mesh’et er oppgradert og har nå bedre hold i ulendt terreng. Den sitter også tettere på. Den har en fast støtdemping og det er et pluss i teknisk terreng. Kunne vært litt mer responsiv i stegavviklingen. Du får god kontakt med underlaget og overdelen gir en trygg passform. Grepet er godt både på vått sva og myk skogsbunn. Saucony Peregrine 12 er først og fremst en god allrounder til turer på kombinasjonsunderlag som grus og plane stier. Tåler også strekk på asfalt. 

The North Face Vectiv Infinite OT
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 3
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 31 mm – 25 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 314 g (herre) 265 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 18%
Pris: 1900 kr
TNF-VectivInfiniteOT-Dame.jpgTNF-VectivInfiniteOT-Herre.jpgThe North Face Vectiv Infinite OT er normal bred. Den har et tynt mesh, men er lett å snøre på og sitter tett på. Den er liten i størrelsen, så her bør du prøve minst et halvt nummer større enn vanlig. Meget god støtdemping og en fin kombinasjon av demping og respons. Mellomsålen er høy og det kan gi en litt for høy base i ulendt terreng. Den er smidig på plane stier og grusvei. Grepet er bra på vått sva og myk skogsbunn. The North Face Vectiv Infinite OT er først og fremst en modell for lengre turer på plane stier og grusvei. Tåler også strekk på asfalten. 

Topo MTN Racer 2
Støtdemping: 4
Løpsfølelse: 4
Stabilitet ulendt underlag: 5
Grep gjørme: 4
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 30 mm – 25 mm
Dropp: 5 mm
Vekt: 284 g (herre) 227 g (dame)
Vektforskjell tørr/våt: 39%
Pris: 2100 kr
Topo-MTNRacer2-Dame.jpgTopo-MTNRacer2-Herre.jpg
Topo MTN Racer 2 har Topos standard passform som er bredere i forfoten, men tettere i mellomfoten og hælen. Den har et tynt mesh og er lett å snøre tett på foten. God støtdemping og respons. Den litt fastere mellomsålen gir en trygg opplevelse i ulendt terreng. Et trygt grep både på vått sva og myk skogsbunn. Topo MTN Racer 2 er en fin allrounder til turer på grus og plane stier. Den passer også til mer teknisk terreng. Et godt alternativ for lange distanser. Tåler også strekk på asfalt. 

VJ XTRM 2
Støtdemping: 2
Løpsfølelse: 6
Stabilitet ulendt underlag: 6
Grep gjørme: 6
Grep steiner/røtter:
Mellomsåletykkelse: 24 mm – 20 mm
Dropp: 4 mm
Vekt: 250 g (Unisex)
Vektforskjell tørr/våt: 24%
Pris: 2200 kr
BEST LØPSFØLELSE
VJ-XTRM2.jpgVJ XTRM 2 har fått en oppgradering i overdelen med et mer robust mesh. Nå uten irriterende sømmer. Den sitter tett på foten og det gir et trygt hold i ulendt terreng. Foring i hælen som gir et tryggere hælgrep. Meget fast støtdemping. Det er lite støtdemping, men det gir god respons i ulendt terreng. En lav profil i sålen og en fast støtdemping gir meget god løpsfølelse i teknisk krevende terreng. Vi gir den best på løpsfølelse fordi den er trygg og det er lett å løpe fort i teknisk krevende terreng. Grepet er fortsatt svært bra både på vått sva og myk skogsbunn. VJ XTRM 2 passer best når du løper i teknisk krevende terreng. Da er den svært trygg og det er lett å holde stor fart langs stiene. Den faste støtdempingen gjør at det trengs tilvenning. Her kjenner du det fort i lårene i starten.