Plan Norge Inviterer hele landet med på løpetur gjennom 49 land:

 Trening med mening får en ekstradimensjon med Plan Norges nye løpeapp The Long Run. Den ble lansert 15. september i App-store og Android Market. Den 25. september stiller Team Long Run på Oslo Maraton. Plan Norge håper at så mange som mulig vil være med å bruke The Long Run-appen denne dagen. Alle som løper med appen viser at de støtter rettferdighet for jenter i fattige deler av verden.

Løpeappen The Long Run lastes ned gratis fra App-store og Android Market fra og med 15. september. Deltakerne løper sammen mot et felles mål om å tilbakelegge 58.248 kilometer. Det er avstanden gjennom de 49 landene Plan jobber i - fra Guatemala i vest til Filippinene i øst. Samtidig får alle sin egen kilometerlogg og kan konkurrere med hverandre og danne lag.

– Appen minner om Nike+ og Runkeeper, men har andre funksjoner og flere spillelementer. Brukerne kan blant annet samle medaljer for ulike ting og konkurrere om å komme på topplistene, sier Kampanjeleder Anders Finslo i Plan Norge.

Målet med The Long Run er å skape engasjement og spre kunnskap om jenters situasjon i fattige deler av verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Og diskriminering av jenter er et av de største hindrene for utvikling.

– Vi ønsker å ta med folk ut på den asiatiske, den søramerikanske og den afrikanske landeveien. Samtidig med at vi løper, får vi samtidig lære litt om landene de løper gjennom. Slik får de forhåpentligvis større forståelse for jenters situasjon og det arbeidet vi gjør i felt, sier generalsekretær i Plan Norge Helen Bjørnøy.

Bakgrunn:
Jentekampanjen er en årlig markering i forbindelse med en internasjonal Plan-rapport om jenters situasjon i verden. Årets rapport har fått tittelen «So, What About The Boys?», og handler om at diskriminering av jenter ikke stoppes om ikke gutter og menn involveres i arbeidet for å stoppe det.

– Jentekampanjen er ikke bare for jenter. Skal vi få til endring, må gutta med, enten de bor i Malawi eller Vietnam, Peru eller Norge. I årets Jentekampanje inviterer vi derfor alle – og da mener vi også gutta - til verdens viktigste løpetur, sier Helen Bjørnøy.

Her finner du appene:  Android Market   App Store

 I kveld kommer Plan Norge med "the Long Run" til Sognsvann Rundt Medsols