Regnvær i Japans hovedstad var ikke til hinder for at over 35 000 fullførte maratondistansen da Tokyo Marathon ble arrangert søndag. Vinner i herreklassen var Birhanu Legese fra Ethiopia på 2.04.46, mens Ruti Aga, også hun fra Etiopia, vant kvinneklassen på 2.20.39.

På resultatlista finner vi også totalt 18 norske som fullførte maratonløpet. 11 menn og 7 kvinner. Sten Rognes (klasse 45-49 år) var raskeste norske mann med 2.58.04. Han kom med det på 174. plass av 6326 i aldersklassen.

Therese Falk (40-44 år) løp på 3.02.02, som beste norske kvinne, og kom på 115. plass totalt av 8201 fullførende kvinner. Falk passerte halvmaraton på 1.31.41 og løp dermed med negativ splitt (siste halvdel av løpet raskere enn første). 3.02.02 var for øvrig også pers for Therese. Hennes gamle pers var 3.04.46 fra i fjor.

Tokyo Marathon inngår som en av seks i serien World Marathon Majors. De fem øvrige er Boston, London, Berlin, Chicago og New York.