Stavanger Maraton og sentrumsløpene fikk en gledelig oppgang i antall deltagere. Både halvmaraton og 5 km, som var nytt for året, var fulltegnet. Løpsforholdene var nærmest perfekte med svært lite vind og stort sett temperaturer rundt 14-15 grader. GTI friidrett skal ha ros for et godt arrangement med god service og topp speakere i mål ledet av av den tidligere storløperen Atle Tanum.

Maraton:
Det ble dobbeltseier til Spirit friidrett i den nye løypa for Stavanger maraton. Løypa var nå lagt rundt Stokkavannet og Hålandsvannet, som gjør løypa er litt hardere en tidligere utgaver. Thomas Asgautsen seiret på sterke 2.34.28 og hans klubbvenninne, Julie B Aspesletten, seiret i kvinneklassen på 3.08.38.

Halvmaraton:
På halvmaraton ble det en veldig tett duell mellom Jaume L Beato og Frew Z Brkineh. De fulgte hverandre tett hele løpet og til slutt var det Jaume som seiret på sterke 1.06.52. I kvinneklassen var det Sara Aa Junger som seiret på ny pers på fine 1.20.44.

5 km:

Ørjan Grønnevig var suveren på 5 km som var lagt til gatene i sentrum. Løypa som er lettløpt og nesten paddeflat, har bare et par krappe svinger som trekker noe ned. Ørjan løp inn i ensom majestet til ny årsbeste i Norge på gateløp til 14.34. Christina Toogood vant kvinneklassen på fine 17.45.

RESULTATER

Stavanger Maratons facebook side med mange bilder.

Sara Aa Junger fra Spirit friidrett seiret på halvmaraton. To timer senere løp hun inn til 2. plass på 5 km. Foto: Thomas Hetland

Jarle Risa fra Undheim IL løp inn til 3. plass på maraton. Foto: Tonja Hjøllo, Stavanger fotoklubb

Erlend Aano fra GTI inn til 3. plass på halvmaraton. Foto: Thomas Hetland

Heidi Q Carlsen på halvmaraton.  Foto: Tonja Hjøllo, Stavanger Fotoklubb

Jaume L Beato seiret på halvmaraton. Foto: Thomas Hetland

Stian Simonsen, Bjørn Sundvor og Einar K Olsen passerer "Sverd i fjell" på sin ferd i halvmaraton løypen. Foto: Øyvind Andersen, Stavanger Fotoklubb

Fartsholder på 1.30 på halvmaraton.  Foto: Tonja Hjøllo Stavanger Fotoklubb

Oskar Pedersen og Eirik D Skale på halvmaraton. Foto: Tonja Hjøllo, Stavanger Fotoklubb

Ørjan Grønnevig i solid ledelse allerede etter 300 m løping. Foto: Einar Søndeland

Laimis Verbliugevicius og Christopher R Fardan leder an langs strandpromenaden rett etter start på 5 km.  Foto: Vidar Tøge, Stavanger Fotoklubb

Silje Torsvik inn til 3. plass på 5 km.  Foto: Vidar Tøge, Stavanger Fotoklubb