Heidi Pharo løp på 1.20,48 og var nesten 5 minutter foran kvinne nummer to, svenske Hanna Thorold. Oslobosatte Malin Klintejord og Inger Haugland sørga med sin femte- og sjetteplass for at det ble tre "nestennorske" inne blant de seks beste.

På halvmaraton for menn var Øystein Mørk enslig norsk svale i tetfeltet, men han tok til gjengjeld en fin andreplass på 1.12.41. Det var drøye minuttet opp til vinneren, ultraløperen André Ragnelind, mens Øystein vant 40-årklassen med god margin.

Løypa i Karlstad Stadslopp er flate og lettløpte, men årets løp gikk under nokså varme og klamme forhold i byen ved Klarälvens utløp til Vänern.

- Hadde det ikke vært for vinden, ville det blitt svært trykkende, og de merka nok varmen mest på halvmaraton, fortalte Jessica Gunnarsson som sjøl løp 10 km og ble nummer to der. Underveis hadde hun en skikkelig kamp med BUL-jenta Sigrid Jervell Våg som til slutt vant på 36.41. Jessica, som løper for Sportsklubben Vidar, kom i mål 7 sekunder bak.

- Sigrid åpna litt hardere enn meg, men jeg tok henne igjen etter ca. 3 km. Etter det dro jeg, men hun hang på og spurta forbi og ifra da 700 m gjenstod. Etterpå fortalte hun at hun hadde holdt på å resignere og gitt ei lita luke etter ca. 7 km, men så hadde hun klart og bitt seg fast. Og mot slutten hadde hun et gir som ikke jeg hadde, fortalte Jessica til Kondis etter løpet.

Med tanke på at Sigrid løp 1500 meteren under Bislett Games på 4.30,38, er det ikke så rart at Jessica ikke klarte å henge med. Men det ble i alle fall klar førsteplass i 40-årsklassen for den konkurranseglade veteranen.

I herreklassen ble Vidars Dadafo Dhaqabi nummer to på 32.09. Egentlig stilte han i halvmaratonløpet i håp om å klare EM-kravet på 1.06. Men siden det gikk heller tungt og siden halvmaraton- og 10 km-løperne stilte i samme felt, fikk han godkjent passeringstida som 10 km-tid da han gav seg etter at dem første runden på 10 km var unnagjort. Yared Admasu vant på 31.22.

Vi fikk også en noen andre norske klassevinnere i årets Karstad Stadslopp:

K45 - Lise B Nordal, Hamar IL Friidrett - 41.48
M60 - Øystein Syversen, Oppstad Friidrett - 38.44
M65 - Kolbjørn Hjertvik, Kårvåg IL - 39.40
M70 - Ole Peter Bergaust, Veldre Friidrett - 43.30

I alt fullførte 2483 løpere 10 km og 187 halvmaraton. I tillegg var det barneløp og egen gåklasse. I alt finner vi 173 norske på resultatlistene.

Karlstad_halv_herretet.jpgØystein Bjørk ligger på andreplass bak vinneren, André Rangelind, som på runde nummer to dro ifra med drøye minuttet. (Foto: arrangøren)

6 Joakim Engström MS 1:19:22.8

Sigrid_Jervell_Vaag.jpgSigrid Jervell Våg kan glede seg over seier og knipse av nok ei god 10 km-tid. (Foto: arrangøren)

Johanne_Jessica_Dadafo_foto_Anne_Myhr.jpgJohanne Lægran (til venstre) ble nummer seks, mens Jessica Gunnarsson og Dadafo Dhaqabi tok hver sin andreplass på 10 kilometeren i Karlstad Stadslopp. (Foto: Anne Myhr)

Karlstad_bru.jpgKarlstad Stadslopp går i idylliske omgivelser og følger i stor grad byens mange kanaler. (Foto: arrangøren)