Det er 16.året på rad Torvikbukt Idrettslag og Fjellhauselag arrangerer Torvikbukt 6 topper. Et arrangement der du selv velger hvor mange topper du vil gå. Holtafjellet (610 moh), Storlimanen (520 moh), Nebba (658 moh), Røtå (661 moh), Reinsfjellet (994 moh) og Nøssa(563 moh) inngår i Torvikbukt 6 topper. 

For ukjente: Torvikbukt er i Møre og Romsdal mellom Kristiansund og Molde.

03_panorama_1600x389.jpg

Norges hardeste halvmaraton?
For tiende året er det også fellesstart med tidtaking hvor alle 6 toppene skal bestiges på raskest mulig tid, 1900 høydemeter og 21,8km langt kan betegnes som en real styrkeprøve.
Det sies at Torvikbukt 6 topper er Norges desidert hardeste halvmaraton, det bekrefter rekordholder Ola Hovdenak som har en knallsterk løyperekord fra 2011.

- Det har vært økende interesse for Torvikbukt 6 topper siden oppstarten i 2004. I fjor var det rekord med hele 370 deltakere, og i år håper vi på enda større deltagelse lørdag 14. september, sier teknisk leder for arrangementet, Daniel Kvalvik.

Løyperekorden i Torvikbukt 6 topper ble satt i 2011 av Ola Hovdenak på den utrolige tiden 2 timer og 31 minutter. Beste dame er Johanna Åström fra Sverige på meget sterke 2 timer og 57 minutter i fjor. Er det mulig at disse rekordene blir slått i år?

06_Ola_1600.jpg
Løyperekordholder Ola Hovdenak kommer også i år til Torvikbukt 6 topper. (Foto Daniel Kvalvik)

Profiler på startstreken!
De meriterte ultraløperne Kirsten Hindhammer Amundsgård fra Skåla og Sebastian Krogvig fra Bergen stiller i år på startstreken for første gang i Torvikbukt. Kirsten løper vanligvis ultradistanser på godt over 100 km, og hun er allerede godt kjent i miljøet med topplasseringer på verdensbasis. Amundsgård løp inn til en imponerende 4. plass i prestisjetunge Lavaredo Ultra trail i juni. Dette er det største og mest kjente av de italienske ultraløpene og de aller beste i verden stiller på startstreken. Her snakker vi om en distanse på hele 120 km og over 5800 høydemeter. I tillegg har hun vunnet Ultra-Trail Cape Town i 2017 som gikk over 65km og 3100 høydemeter.

04_Kirsten_1_1600.jpg
Ultraløper Kirsten Hindhammer Amundsgård fra Skåla kommer til Torvikbukt 6 topper. (Foto: privat)

Bergenseren Sebastian er regjerende norgesmester hvor han i april vant NM i terrengultra, en distanse på 60 km og 2300 høydemeter. Også Sebastian har deltatt i det prestisjetunge Lavaredo Ultra trail, i 2018 tok han en knallsterk 3.plass i det 120 km lange ultraløpet.

05_Sebastian_1600.jpg
Ultraløper Sebastian Krogvig fra Bergen kommer til Torvikbukt 6 topper. (Foto: privat)

Det er tre klasser i Torvikbukt 6 topper skriver arrangøren i en pressemelding:

1.TURKLASSE Start fra kl 08:00-14:00 (registrering i Gjemneshallen)
Dette er et arrangement som passer både store og små, spreke og utrente. Vi vil at alle skal nyte naturen, utsikten og inntrykkene ved å gå i fjellet og treffe andre. Alle setter seg sine egne mål for dagen. Enkelte skal nå Reinsfjellet for første gang, noen prøver seg på alle seks toppene og mange går tre topper. Av sikkerhetsmessige grunner blir alle registrert ved start slik at det er kontroll på hvem som er i fjellet. Det anbefales å ta med godt med drikke, mat og tørre klær.

 2.MOSJON fellestart kl 10:00
Vi ser utviklingen, og det er uhyre mange spreke folk i fjellet. Med å dele opp i Mosjon og Aktiv, blir det en lavere terskel for å delta, og enda flere stiller opp med startnummer på brystet. Løping og turgåing er lavterskel og Torvikbukt 6 topper er et flott folkehelsetiltak.

3.AKTIV fellesstart kl 11:00
Delt inn i fire klasser, herre og dame junior (16-20år), senior (21-39år), veteran (40-59år) og veteran (60år+)
De 3 beste i alle klasser, mosjon, junior, senior og veteran kjemper om flotte og eksklusive medaljer i gull, sølv og bronse.

I MOSJON og AKTIV skal alle 6 toppene bestiges i rekkefølgen Holtafjellet, Storlimanen, Nebba, Røtå, Reinsfjellet og Nøssa. En total stigning på 1900 høydemeter og 21,8 km langt i godt merket løype.

KRAV I MOSJON OG AKTIV
-> Sekk eller lignende.
-> Vindtett jakke.
-> Bukse.
-> Hodeplagg (buff/lue).
-> Mat og drikke for løpet (muligheter for påfyll av banan, sjokolade og drikke i Torvikdalen og på Reinsfjellet).

Gratis pannebånd fra Dynafit til de 400 første påmeldte!

Påmelding
Løpets hjemmeside    
Facebook
Instagram

02_kart_torvikbukt_6_topper.jpg