Kondis har fått følgende melding fra Tromsø Artic Skimo:

Det som fra 2007 og frem til i år har blitt arrangert som Skittentind Rando, har i år endret navn til Tromsø Arctic Skimo. Konkurransen arrangeres for 13. gang og kan i år tilby et større tilbud sammenlignet med tidligere år.

Årets program: http://skittentind.no/program/

Årets toppturfest legger opp til et bredt konkurranseprogram med den tradisjonelle lagskonkurransen (Arctic Team Skimo), downhill (Downhill Challenge), juniorkonkurranse og en race-klasse for de som har det letteste utstyret (Tromsø Skimo Challenge). Noe for alle håper vi! Tromsø Arctic Skimo er også i år en del av Norgescupen i randonèe. Vi ønsker å legge til rette for en skifestival hvor ski-elskere og fjellentusiaster fra fjern og nær møtes.

Det har allerede meldt seg mange lokale løpere til Tromsø Arctic Skimo. I tillegg får konkurransen besøk av flere internasjonale stjerner som Laetitia Roux (FRA), Jakob Herrman (AUT) og vår norske landslagsutøver Malene Blikken Haukøy. Laetitia Roux er regnet som tidenes kvinnelige randonèe-utøver, mens Jakob Herrman er i verdenstoppen blant herrene.

I Downhill Challenge har Tromsøs store sønn og skistjerne Nicolai Schirmer meldt seg på, tillegg til andre lokale kjørere. Konkurransen starter på i toppen av fjellet Buren og det er om å gjøre å komme først ned. Rett og slett!

Det er et ekstra fokus på sikkerhet i fjellet under årets arrangement. Derfor samarbeider vi med CARE (Center for Avalanche Research and Education) og Arva (produsent av sikkerhetsutstyr). Disse vil holde foredrag og workshop om temaet.

Sikkerhetspartnere: for årets konkurranse: http://skittentind.no/safety-partners/

Helga avsluttes med årets skifest på ”Cafe Sånn” i Tromsø sentrum, hvor løpere, frivillige og publikum møtes. Dette er en legendarisk fest som nærmest har kult-status i Tromsøs toppturmiljø.

For å holde seg oppdatert på konkurransen fremover kan man følge vår instagramside i tillegg til hjemmesiden og facebooksiden der det ligger flere flotte filmer om den kommende toppturfesten

https://www.instagram.com/skittentindrando/?hl=nb

http://skittentind.no

2014(6).jpg
Fra 2014. Foto: Tromsø Artic Skimo / Frank Holen.

Frivillige 2.jpg
Uten frivillige så stopper alt opp. Foto: Tromsø Artic Skimo / Frank Holen.

Frivillige.jpg
Frivillig. Foto: Tromsø Artic Skimo / Frank Holen.

Glade jenter copy.jpg
God stemning. Foto: Tromsø Artic Skimo / Frank Holen.

Gutter i skjorte copy.jpg
Gutter i skjorte. Foto: Tromsø Artic Skimo / Frank Holen.