(Tekst og foto: Stein Arne Negård)

I alt stilte  40 løpere  i dameklassen og 53 løpere i herreklassen. Flere utenlandske løpere stilte og ga de norske løperne kamp om å bli best i klassene. I dameklassen ble det svensk seier ved Magdalena Olsson, IFK Mora OK som ble best i D17 og slo norgesmesteren Anna Ulvensøen med 46 sekunder.

DSCN7222.jpgSeierspallen D17: Anna Ulvensøen, Nydalens SK, Evine Westli Andersen, Løten OL og Ane Sofie Krogh, Oppsal Orientering. (Foto: Stein Arne Negård)

Seierspallen H17: Audun Heimdal, Konnerud IL,  Lars Hol Moholdt, Wing OK og Bjørnar Kvåle, Hadeland OL. (Foto: Stein Arne Negård)

Det ble en fin dag på Gåsbu langrennsenter der små og store koste seg i det fine været og i det krevende løypenettet ute i skogen. Totalt stilte nesten 300 løpere til start i klasser fra N-åpen som gikk 1,5 km til H17 NM som gikk lengste løypa på 7,8 km.

Dette skriver arrangør om terreng og sporfordeling:
Terrenget preges av åpen skog og myrområder og er relativt slakt med lite formasjoner. I det sørvestlige området vil løperne møte på et mindre kupert område hvor ski-o-ferdighetene virkelig kan bli satt på prøve. Nær skistadion er terrenget mer kupert og kartbildet kan være litt utfordrende med tanke på antall konkurranseløyper.

Sporfordeling begge dager er ca. 20 % maskinkjørte løyper og ca. 80 % scooterløyper. I vestre del av terrenget finnes det løyper for hundekjøring. Disse er ca. 2,5 m brede og er tegnet på kartet som maskinpreparerte løyper.

Det var full premiering opp til og med 12 år, 1/3 premiering i klassene 13-16 år og premie til vinnerne i alle andre klasser. I NM-klassene er det medaljer til de tre beste løperne/lagene, og premie og diplom til 1/3 av de startende.

Søndag fortsetter NM i skiorientering med stafetter og ordinære klasser.