Fredriksstad Blad, i samarbeid med Fredrikstad Skiklubb som teknisk arrangør, arrangerte Nyttårsløpet i Fredrikstad for 41. gang på dagtid nyttårsaften.

Dette er er sosialt løp uten startkontingent eller forhåndspåmelding, og etter løpet registrerer deltagerne tiden selv. For de aller fleste er dette en hyggelig løpsfest på årets siste dag, men for noen er det også viktig å løpe fortest og vinne.

Det var ikke bare en løpsfest. Med masse folk langs løypa var det en skikkelig folkefest mens løpet pågikk. (Foto: Henrik Ottesen/FSK)

Løpet går i en rundløype i Fredrikstad sentrum fra Fredrikstad Blads lokaler ved Stortorvet. Runden er 1650 meter og løpes en eller to ganger. De fleste løp 2 runder'n, altså 3300 meter.

- Over 600 løpere registrerte seg etter løpet. Helt fantastisk, sier Henrik Ottesen i Fredrikstad Skiklubb.

Video fra løpet. (Foto: Henrik Ottesen/FSK)

Hvor mange som egentlig deltok vet vi ikke, men det var 410 på 2 runder og 195 på 1 runde som registrerte tiden sin etter målgang. To av de som ikke registrerte tiden var de to vinnerne på 2 runder.

Raskest av gutta var Nils Christian Christensen (17) fra Fredikstad IF. Mellomdistanseløperen seiret med tiden 11:04 på de to rundene som samlet var 3300 meter. Det blir drøyt 4 stk 800-metere på 2:41 for junioren som har pers på 2:00:32 fra mai i år.

Nils Christian Christensen - lengst til høyre - steger ut skikkelig, og tar snart over teten. (Foto: Henrik Ottesen/FSK)

Her intervjues vinneren etter målgang. (Foto: Henrik Ottesen/FSK)

Raskeste av jentene var Maiken Homlung Prøitz (15) fra Sarpsborg IL på tiden 11.49. Dermed vant hun for andre år på rad. Hun er også mellomdistanseløper med 2:18:89 som pers på 800 meter fra juni i år.

Majken Homlung Prøitz var raskeste jente. (Foto: Henrik Ottesen/FSK)

De raskeste som registrerte seg etter målgang:
(Vi tror kanskje Ingmar Haugsten løp 1 runde, eller har fått feil tid. 10-åringen løp nok neppe på 11:05.)