Når det er få konkurranser i regionen, opplever vi at mange løpere utenfra byen melder seg på løp i Ålesund. I dagens 10 km var det Håvard Finnland Trøite fra Selbu som vant 10 km på tiden 36.06. Audhild Bakken Rognstad vant 10 km for kvinner på 41.38. Selv om de begge kommer utenfra, bor både Håvard og Audhild nå i Ålesund.

På 5 km var det Espen Fredriksen fra Averøy som vant på tiden 17.53. Terrengultraløperen Espen mestrer også korte distanser på asfalt. Janne Elin Vatnaland fra Stavanger vant 5 km for kvinner på 19.13. Men også Janne har slått seg ned i Ålesund.

Forholdene var gode for løping i dag. Temperaturen lå på rundt 0 grader, men bare stedvis var det antydning til glatt veibane. Det var heller ikke nedbør eller vind. Den gode trenden med stor oppslutning på løp, holder seg. I dag var det 113 løpere som fullførte en av distansene. 56 løpere sprang 10 km og 57 deltakere fullførte 5 km i kontrollmålte løyper. På første løp var det 132 løpere som fullførte.

Nå er det fem uker til neste løp i Ålesund Vinterkarusell, men i mellomtiden har vi Ålesund Nyttårsmaraton som blir avviklet onsdag 30. desember med halv- og heilmaraton, samt 5 km. Det tredje løpet i vinterkarusellen går lørdag 16. januar 2021.

Noen bilder kan sees og kjøpes i Image shop
For medlemmer av Kondis kan disse kjøpes i høyoppløselig kvalitet for 50 kr. per bilde, ellers 100 kr per bilde.

10km_start200 meter etter starten på 10 km har Frode Mauren tatt teten

10km_start_2Fine forhold, bare veier, men litt biltrafikk var rammen rundt løpet

Nina Alvestad tar andreplassen

10km_Audhild_Bakken_Rognstad_maalAudhild Bakken Rognstad har en sterk merittliste, med da i skiorientering. Hun er 10 ganger blitt norgesmeste og en gang fått kongepokalen. Nå representerer hun Emblem IL

5km_vinner_Espen_Fredriksen
Espen Fredriksen fikk med seg noen kompiser fra Averøy for å springe 5 km i Ålesund. Den vant han.

5km_andreplass_Kristoffer_NonstadKristoffer Nonstad i nye Adios Pro løpesko avsluttet sterkt og la beslag på andreplassen

5km_tredjeeplass_Christoffer Westby_BaksvaerChristoffer Westby Baksvær blei nummer tre på 5 km for herrer