Det norske vllldyret var på besøk hos sin datter i København da han oppdaget at det ble arrangert et maratonløp i Frederiksberg. Villdyret, som sjeldent løper maraton utenom som support for sin kone, tenkte at hvorfor ikke, jeg skal jo allikevel løpe en langtur. Dermed ble han med på Frederiksberg Marathon.

Selv forteller det 51 år gamle villdyret følgende om sitt løp:

Hang meg på den raskeste løperen fra start og slapp han aldri. Han forsøkte å psyke meg ut underveis med at jeg var middelaldrende, så litt halvslapp ut, tung i kroppen, manglet løpesteg, løp tungt, burde holdt senga, snublet i beina mine, løp med tunge sko, sakket av osv., men jeg ga meg ikke da jeg har kjent han luringen godt hele livet, så da kom jeg først i mål da.

Jeg forsøkte å få opp farten på slutten da jeg skjønte at sub 2.40 var innenfor rekkevidde, men da viste lårene mine seg fra en mindre samarbeidsvillig side. En slags takk for sist. Så da endte jeg 18 sek over. Fikk «utlevert» den danske betegnelsen «vilddyr» etter målgang.

Virkelige flotte omgivelser løypa gikk i, og som vi måtte løpe 7 runder i. Løypekart på Endomondo

Tiden er råsterk for en i 50-54 årsklassen, men løpet ser ikke ut til å være kontrolllmålt. Men uansett er det kanskje tid for villdyret til å løpe en maraton i en autorisert løype.  Statistikken på maraton for 50-54 årsklassen kan du se her på kondis.no.

Om Frederiksberg Marathon
Som vi kan se fra løpets hjemmeside er dette et helt minimalistisk løp når det gjelder organiseringen av arrangementet.

Her tekst fra hjemmesiden:

 • Mandag den 3. december 2018, kl. 9.00 - Rummelighedsmaraton - "Goddag december på kirkegården".
 • Pris kr. 75,- for marathon
 • Rutebeskrivelse
  Ruten er 6 km lang og går ad Valby Langgade til Jesus Kirken og tilbage langs banen. Herfra går turen videre til Vestre Kirkegård, hvor vi bl.a. løber forbi Staunings, Anker Jørgensens, Jens Otto Krags, Knud Rasmussens og Thad Jones gravsteder.
  Marathonruten løbes 7 gange. Løypekart på Endomondo
 • Start
  Løbet startes altid præcis på det annoncerede tidspunkt. Foto af dagens deltagere tages 10 minutter før start. Bliv krydset af ved ankomst. Inden starten gennemgås ruten. Tidsgrænse ca. 5 timer.
 • Tidtagning
  Du måler selv din sluttid og skriver den på resultatlisten i depotet. Uret må under ingen omstændigheder stoppes under løbet. Urets autopause-funktion skal være slået fra.
   

  Omtale.png