Vinteren var ikke helt over da den 28. utgaven av Fredrikstadløpet skulle arrangeres søndag. I løpet av natta hadde det lagt seg et lag med nysnø på bakken og gradestokken viste et par kuldegrader på morgenen. Heldigvis tinte snøen ganske fort utover formiddagen. Da løpet startet var det blitt snøfritt på både veier og gangstier. Utover dagen tittet også sola så vidt fram og temperaturen kom seg i alle fall opp på null grader - og kanskje så vidt over.

Se bildeserie fra halvmaraton (K+)

I den ganske åpne løypetraseen som går på Østsiden og industiområdet Øra, og hadde start og mål ved Kongsten Fort, fikk deltakerne litt nordavind, men egentlig ikke mer enn man må regne med i en utendørsidrett på denne tiden av året. Totalt ble det oppnådd mange gode tider til å være så tidlig på sesongen.

441 fullførende deltakere

Halvmaraton, som var den distansen med flest deltakere, gikk i en rundløype på 7 km som ble løpt tre ganger. 5 og 3 km gikk i en forkortet versjon av denne.

På halvmaraton var det 206 fullførende deltakere (40 kvinner og 166 menn). På 5 km var det 149 deltakere (56 kvinner og 93 menn) og i ungdomsløpet på 3 km var det 38 deltakere (19 jenter og 19 gutter). I tillegg kom det 500 meter lange barneløpet med 48 deltakere.

Dette gir totalt 441 fullførende i den 28. utgaven av Fredrikstadløpet, noe som var 30 flere enn i fjor.

Arrangementets nettside

En smak av vinter: En siste(?) rest av vinteren viste seg da Fredrikstadløpet ble arrangert søndag. Men veiene ble heldigvis snøfrie igjen innen startskuddet gikk. Her fra starten på 5 km med Kongsten Fort i bakgrunnen. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Hanne Mjøen Maridal og Henning Offigstad vant halvmaraton

På halvmaraton vant Henning Offigstad herreklassen i årets utgave av Fredrikstadløpet. Han og hans klubbkamerat i Bratsberg IL, Alex Mauro, løp sammen stort sett hele veien, men til slutt var det altså førstnevnte som vant. Offigstad, som i fjor kom på 2. plass med 1.10.07 fikk i år 1.10.22 og var 13 sekunder foran Mauro. På 3. plass kom Even Bentzen Løvås, Halden IL på 1.12.18.

Kvinneklassen ble vunnet av Hanne Mjøen Maridal, Strindheim IL på 1:15:10. På de to neste plassene fulgte Kristin Waaktaar Opland, Bratsberg IL på 1.15.48 og Angelica Karlsen, Moss IL på 1.19.59.

Komplette resultatlister

1. plass: Henning Offigstad ble totalvinner i herreklassen på halvmaraton med tiden 1:10:22. (Foto: Bjørn Johannessen)

halvmaraton-kv1-Hanne-Maridal_50D5856.jpg1. plass: Hanne Mjøen Maridal vant kvinneklassen med tiden 1:15:10. (Foto: Bjørn Johannessen)

halvmaraton-m2-Alex-Mauro_50D6352.jpg2. plass: Alex Mauro kom til slutt på 2. plass totalt i herreklassen på halvmaraton med tiden 1:10:35. Her har han vinner Henning Offigstad tett i ryggen. (Foto: Bjørn Johannessen)

halvmaraton-kv2-Kristin-Opland_50D6422.jpg2. plass: Nummer to i kvinneklassen ble Kristin W. Opland med tiden 1:15:48. (Foto: Bjørn Johannessen)

halvmaraton-m3-Even-Lovaas_50D6367.jpg3. plass: Nummer tre i herreklassen ble Even Bentzen Løvås på tiden 1:12:18. (Foto: Bjørn Johannessen)

halvmaraton-kv3-Angelica-Karlsen_50D6466.jpg3. plass: Kvinne nummer tre i mål ble Angelica Karlsen på 1:19:59. (Foto: Bjørn Johannessen)

Runa Skrove Falch og Ulrik Lolland vant 5 km

149 løpere (56 kvinner og 93 menn) fullføre 5 km i Fredrikstadløpet. Dette var 27 flere enn i fjor. Raskest i år var Ulrik Lolland, Rygge IL med tiden 15:29. Lars-Kristian Eriksen, Sarpsborg IL kom på 2. plass med 15:55, mens 3. plassen gikk til Emil Kullerud, Sarpsborg IL på 16:01.

Runa Skrove Falch, SK Vidar, ser vi vanligvis på toppen av resultatlistene i maratonløp, men denne gangen hadde hun tatt turen til Fredrikstad hvor hun nøyde seg med å løpe 5 km. Årsaken var at hun brukte løpet som en gjennomkjøring før Milano Marathon neste helg. Falch vant i Fredrikstad på 16.44 og var fornøyd med både tida og løpet, spesielt tatt i betraktning at hun ikke hadde drevet med 5 km-trening.

På 2. plass blant kvinnene som løp 5 km i Fredrikstadløpet kom Sigrun Gjølberg, Rygge IL på 17.10, mens Amalie Wedege, Halden Løpeklubb sikret 3. plassen på 19.01.

10 Håkon Helge Hjemly Aurskog - Høland Friidrettslag M50-54 17:02

Damevinner: Runa Skrive Falch vant kvinneklassen på 5 km med tiden 16:44. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Herrevinner: Ulrik Lolland vant herreklassen på 5 km på tiden 15:29. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Ungdomsløpet vunnet av Kristoffer Randall og Siri Gisel Lebesby-Garcia

I det 3 kilometer lange ungdomsløpet var det Kristoffer Randall, Drøbak-Frogn IL som passerte målstreken etter å ha løpt på 11.05. Jenteklassen ble vunnet av Siri Gisel Lebesby-Garcia, Fredrikstad IF på 12.30.

Ungdomsløp: Start for det 3 km lange ungdomsløpet som hadde 38 deltakere (19 jenter og 19 gutter). (Foto: Rolf B. Gundersen)

Vinner 3 km: Kristoffer Randall vant gutteklassen på 3 km på 11.05. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Vinner 3 km: Siri Gisel Lebesby-Garcia vant jenteklassen på 12.30. (Foto: Rolf B. Gundersen)