Øivind Bernes tok sin tredje VM-medalje

Kvalifiseringsrunden gikk kontrollert, og Bernes løp seg greit videre med 5.11,83 på klokka. I finalen gikk det en god del raskere, og i mål kunne han konstantere soleklar ny norsk rekord i klasse 65-69 år, med 4.55,94. Bernes sørget med dette for sitt andre sølv i mesterskapet, og reiser altså hjem med totalt tre medaljer. 1500-meteren ble vunnet av Paul Forbes fra Storbritannia, på 4.43,43.

To norske damer løp 1500 meter

Både Halldis Nagell-Dahl og Eva Carlsen stilte også til start på 1500 meteren denne lørdagen. Begge i klasse 80+. Førstnevnte var raskest av disse to, og løp inn til 4. plass med 9.26,96 på klokka. Eva Carlsen ble nummer fem med 11.15,30.

Kristian Nedregård på 7. plass på halvmaraton

I klasse M45 på halvmaraton løp Kristian Nedregård i mål på 1.14.40. Dette holdt til 7. plass i klassen. Klasseseieren gikk til Javier Diaz Carretero fra Spania, som løp på 1.08.02. Totalseieren i løpet gikk til belgiske Justin Mahieu i klasse M35. Han løp på 1.06.44.