CCC går over 100 kilometer og 6100 høydemeter. Dette løpet starter i Courmayeur og ender i Chamonix. Årets løp endte med en fantastisk seier til Yngvild Kaspersen. Jenta som er bosatt i Ålesund har løpt fra seier til seier denne sesongen. Fredagens prestasjon topper foreløpig året med den mest hefige seieren. UTMB er stort i terrengløpernes verden og hele uka i Chamonix tilbyr 7 ulike distanser.

Torsdag vant Stian Angermund-Vik OCC og i dag var det altså Yngvild Kaspersen sin tur til å sette de norske fargene øverst på resultatlista etter et enormt bra disponert løp. Jenta som er fra Tromsø og jobber som lege i Ålesund løp inn på den gode tia 11.51.22. Med det var hun neste 40 minutter foran nummer to i løpet.

Jonathan Albon er britisk, men har bodd i Norge siden 2014 og har norsk kone. Hjemme i Norge representerer han Isfjorden IL og i dag krysset han målstreken først av alle på 100 kilometeren i UTMB. Han oppnådde tida 10.14.25. Med det hadde han en klaring 8 minutter ned til kinesiske, Jiasheng Shen og utterligere 20 minutter ned til amerikanske Dakota Jones på tredjeplass.

I dameklassen var Yngvild Kaspersen totalt overlegen fra 70 kilometer og til mål. Hun distanserte de andre med nesten 40 minutter. En annen norsk løper som også imponerte på distansen var Mari Klakegg Fenre som fortsetter å imponere i lange terrengløp. Klakegg Fenre ble nummer 7 og sikret seg med det nok en solid plassering godt innenfor topp 10.

I skrivende stund er kongedistansen på 170 kilometer i gang og der har vi flere norske løpere. Årets UTMB-uke startet  med både utfordrende vær og kalde temperaturer, men har gradvis blitt bedre. Både fredagens CCC og pågående UTMB-hovedløp, 170 kilometer går under veldig gode forhold. 

HJEMMESIDEN TIL ARRANGEMENTET

ALLE RESULTATER OG LIVE OPPDATERING