Den japanske 30-åringen har siden 2009 fullført 71 maratonløp pluss ultraløp og et utall kortere løp. Bare siden begynnelsen av 2013 har han gjort unna maratondistansen 52 ganger. Maratonløpet hans i VM der han ble nummer ni, var hans sjette for året. Kvantiteten ser med andre ord ikke ut til å gå utover kvaliteten. 12 av løpa er under 2.10, mens 21 av dem er under 2.12 og 45 er under 2.14. Persen er så god som 2.08.15.

Den raskeste maratontida på norsk jord oppnådde danske Jørn Lauenborg da han i 1983 vant Drammensmaraton på 2.12.58. Da var han 39 år og vanerøyker. Løypene var ikke kontrollmålt på den tida, så sannsynligvis var også den i Drammen litt for kort, men fort gikk det unna.

I motsetning til de fleste andre gode japanske maratonløpere, er ikke Yuki Kauwachi profesjonell løper. Han jobber fulltid på en skole og bruker ferie- og fridager når han drar på løp. Etter VM-løpet var han raskt tilbake på jobb, og i gang med treninga.

- Jeg vil ta det litt rolig denne uka, men neste uke vil jeg trene for full mot Oslo, fortalte han i et intervju med japanrunningnews 9. august. Der forteller han at han også vil løpe Fukuoka Marathon i desember.

- I Fukuoka ønsker jeg å slå persen min og løpe på 2.07. Det er fremdeles noen ting jeg ønsker å oppnå i tillegg til å være med på landslaget.

Til tross for et fall var Kawaucki fornøyd med VM-løpet der han ble nummer ni, på plassen foran sin landsmann Kentaro Nakamoto. Med 2.12.19 var han 3.52 bak vinneren Geoffrey Kirui fra Kenya.

I Oslo Maraton blir konkurransen helt sikkert ikke like hard. Men det blir spennende å følge den konkurranseglade japaneren og resten av feltet gjennom Oslos gater 16. september.

Yuki Kawauchi er kjent for å gi alt når han konkurrerer. Her ser vi han under VM-løpet i London for ei drøy uke siden. Der ble han nummer ni. (Foto: Bjørn Johannessen)

Start i Oslo Maraton 2014. Foto: Erling Pande Braathen
I år vil startfeltet i Oslo Maraton være en attraksjon rikere. (Foto: Erling Pande Braathen)