Start menn elite.jpgDet var litt av en atmosfære på stevnet på Parliament Hill som kuliminerte med 40 mann på start i det siste heatet for kvelden. (Foto: Bård Lyngnes)

Den gamle persen til Zerei var fra EM-løpet i München i fjor da han tok sølvet på 27:46,94. Nordmannen avsluttet meget sterkt i London etter å ha ligget rundt 10. plass i feltet før han løp seg opp til 6 . plass i det store og sterke feltet bestående av 40 mann, hvorav 14 løpere presterte sub-28 minutter. Amerikaneren Paul Chelimo løp fra harene halvveis og var helt suveren da han satte ny stevnerekord på 27:12,73 etter å ha løpt to helt like 5000 m på 13:36.

Zerei Kbrom Mezngi.jpgMørket hadde senket seg over London da Zerei Kbrom Mezngi (fanget med mobilkamera) passerte britiske Andrew Butchart mot slutten av sitt langt fra uskarpe løp. (Foto: Bård Lyngnes)

Det var mange nordmenn i aksjon under stevnet som på gikk på velkljente Parliament Hill Fields i nærmere sju timer og bestod av i alt seks heat for herrer og to heat for damer på 10 000 m. Vebjørn Hovdejord og Mathias Flak løp i sammen inn tiul pers på henholdvis 29:24,95 og 29:25,38. Erik Tangen Gundersen vant sitt heat på 29:35,57. Andreas Iden løp inn til 2. plass og ny PB i et tidlige heat på 30:27.65

Mathias Flak og Vebjørn Hovdejord.jpgMathias Flak (til høyre) og Vebjørn Hovdejord passerer med tre runder igjen. (Foto: Bård Lyngnes)

I det siste heatet for kvinner med 36 løpere ble det entusiastiske publikummet vitne til et fantastisk sololøp av etiopiske Mizan Alem Adane som med en rå avslutning sprengte 30 minuttsgrensen og fikk 29:59,03, over minuttet foran neste løper. Adel Adele Norheim Henriksen og Maren Austevik Bø var de norske representantene i det først heatet og kom inn på henholdsvis  35:21.38 og 35:41.49.

Start kvinner elite.jpg36 kvinner legger avgårde på kveldens 11. og nest siste heat. Av disse kom 11 inn under 31 minutter og 20 under 32 minutter. (Foto: Bård Lyngnes)

Mizan Alem Adane liggende.jpgMizan Alem Adane​ hadde allerede inntatt horisontalen da de nærmeste konkurrentene hadde en runde igjen! (Foto: Bård Lyngnes)