Det ble en relativt rolig åpning på mesterskapet på de fleste i dag. Jenter 19 slapp å løpe forsøk da 17 løpere hadde krysset seg av til finale.

Juniorgutta måtte løpe, men heatene gikk relativt sakte. Spesielt andre heat der Magnus Hannevig Pettersen dro feltet til passeringer på 77 sek og 78 sek på de to første rundene. Heatvinnerne ble Erlend G. Sørtveit fra BFG Bergen og Thomas J. Byrkjeland fra Tjalve, to løpere som trolig vil være et stykke bak teten når finalen går i morgen kl. 1650.

Heat 1:

Even Brøndbo Dahl åpnet knallhardt og ble belønnet med finaleplass for sin offensive løping. Ellers var det ikke akkurat offensiv løping som preget 1500m-forsøkene. I steikende sol og varme var det aller viktigst å spare mest mulig krefter til andre øvelser og før en evt. spurt.

Jørgen Frost Bø fra Ull/Kisa tar teten innledningsvis bak den svært offensive Even Brøndbo Dahl.

Erik Udø Pedersen virker å ha full kontroll. Det samme har Edvard Kamperud Nygaard.

Even Brøndbo Dahl fra Orion viser seg fram også, kapret den siste finaleplassen i heatet med god kontroll

Fortsatt Even Brøndbo Dahl i tet.

Erlend Gjerdevik Sørtveit fra BFG løp offensivt etter hvert og viste god form før finalen.

Henrik Irgens Gravdal fra BFG begynner å slippe finaleplassen fra seg. Han og Vegard Ljones Karlsen fra Skjalg var sjanseløse når tempoet ble økt mot slutten.

Jonas Krossøy fra Ull/Kisa har gitt opp. Ingen finale denne gang.

Erlend Gjerdevik Sørtveit spurter inn til heatseier og finaleplass.

Håkon Kolstø fra HIL kontrollert til finalen

Erlend Gjerdevik Sørtveit smiler bredt etter heatseieren.

Heat 2:

Ren formiddagsjogg for juniorene som åpnet med 77 og 78 sekunder på de to første rundene. Favoritten Magnus Hannevig Pettersen var knapt svett etter målgang.

Så ble det rusletempo i det andre heatet.

Magnus H. Petersen har kontroll innledningsvis i gåtempo.

Sturlagutten tar seg tid til et smil til kondisfotografen også. Det er gøy på Junior-NM.

Thomas Jefferson Byrkjeland smiler for seg selv på halen av feltet, her tenker nok Tjalvegutten at det kan bli finale. Anders Strømblad Hansen fra BFG hadde ikke de samme tankene i hodet.

Thomas Jefferson Byrkjeland (368) vinner, både Sigurd Blom Breivik /279) og Jonas Gjesdal (423) har full kontroll.

Jonas Gjesdal får følge av ostringen Trygve Feidje Mjelde til finalen, Markus Harbo (303) ryker ut.

Anders Sørensen fra Tjalve slapp med skrekken. Videre til finale med et par hundredelers margin. Det var et par konkurrenter som hadde håpet å slippe han i finalen. Det tyder på at de frykter Tjalvegutten.

Trenerne fra Stavanger, Ull/Kisa og Stord er selvsagt på plass for å følge sine løpere. Bare kos i finværet.

Pekere til tidligere kondis.no reportasjer samt hjemmeside jr.nm 2013 Overhalla, klikk på logo: