Da verdenscupen i orientering ble innledet med sprint på universitetsområdet iLaunceston på Tasmania natt til lørdag norsk tid var Olav Lundanes bare noen få sekunder unna pallplass.

Etter seier i kvalifiseringen løp nordmannen inn til 5. plass fra siste startnummer i finalen, bare 5 sekunder bak Gustav Bergman som tok seg av siste pallplassen.

Daniel Hubmann på 2. plass var også innenfor rekkevidde, med 11 sekunder bedre tid enn Norges bestemann i sprinten hvor Matthias Kyburz tok en klar seier.

Magne Dæhli fikk også en god start på verdenscupsesongen med 7. plass, snau halvminuttet bak sin klubbkamerat i Halden SK, Olav Lundanes.

I dameklassen ble det noe tyngre for de norske fargene. Mari Fasting, som var eneste norske representant, løp inn til 20. plass i konkurransen som ble vunnet suverent avTove Alexandersson, foran Judith Wyder og Sara Luescher.

Verdenscupen på Tasmania fortsetter i neste uke, da er det ut i terrenget for å løpemellomdistanse og langdistanse.

Torsdag 8. januar: Mellomdistanse fra 9.00. Norsk tid: onsdag 23.00.
Lørdag 10. januar: Langdistanse fra 9.00. Norsk tid fredag 23.00.