Sindre Buraas debuterte i Nordisk mesterskap i terrengløp i fjor med en 9.plass. I dagens løp i Fredrikstad var han hele veien med i gullkampen. Det ble en flott bronse på Hurdalsgutten som nå kanskje blir belønnet med tur til EM i Italia i desember.

Les mer på kondis.no hovedsiden

Se også nyhet på Trøndelagsiden med flere bilder av Sindre

Alle resultatene

Sindre løp som vanlig veldig offensivt, og dannet lenge en tet-trio i juniorklassen for gutter sammen med det to år yngre supertalentet Sondre Nordstad Moen samt den finske fjorårsvinneren Tuomas Jokinen.

Ut på siste runde så det ut til at de to nordmennene skulle sikre seg dobbeltseier, men bakfra kom en sterk svenske og passerte begge to.

Likevel var det bare 8 sekunder fram til svenske Alexander Söderberg som vant. I fjor ble Sindre nummer 9, 47 sekunder bak Jokinen, så framgangen er stor for Hurdalsgutten.

På forhånd ble det sagt at medalje burde holde til deltagelse i terreng-EM i Italia 10.desember. Hvis det skjer satser Sindre fullt på dette, selv om det medfører at han kommer senere i gang med skisesongen.