Maratonseier til Eidsvollingen Harald Aas
Harald Aas fra Eidsvoll studerer i Fairbanks, Alaska. Det betyr ikke at han har lagt løpeskoene på hylla, og i dag (søndag) vant han Equinox Marathon foran 444 andre deltagere.
Dermed fikk han revansj for fjorårets "first looser"-plassering (dvs 2.plass).
Etter fjorårets løp sendte Harald en melding hjem om 2.plassen, eller som han skrev; first looser. Se kondisomtale

Det slipper han i år, for i dag vant han maratonløpet i Alaske med den alt annet enn paddeflate løpstrasèen.
Her+er+Harald+i+sin+ultral%F8psdebut%2C+i+Rallarvegsl%F8pet+2006+der+han+fikk+en+glimrende+2.plass+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Her er Harald i sin ultraløpsdebut, i Rallarvegsløpet 2006 der han fikk en glimrende 2.plass (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Med tiden 2.50.12 var han helt overlegen i årets løp, 6.10 foran neste løper i mål. Til sammen var det med 221 menn og 224 kvinner (!!) i maratonløpet i tillegg til 102 3-manns stafettlag. Kun to av disse stafettlagene løp raskere enn Harald.

Alle resultatene

27-åringen (28 år 10.des) ligger med årets vinnertid på 7.plass på all-time statistikken for det 45 år gamle maratonløpet.

På illustrasjonen nedenfor kan du se løypeprofilen... som forklarer hvorfor vinnertiden er så pass "svak" som 2.50.