Arne Post kronet sterk sesong med seier i Birkebeinertrippelen

Selv om han fikk det tungt mot slutten i Birkebeinerløpet, som han har vunnet to ganger tidlgere, første gang sensasjonelt som 16-åring, var det ingen tvil om hvem som skulle bli Årets Superbirkebeier. Arne Post fra Langhus, som løper for Oppegård IL og Team United Bakeries, hadde på forhånd 10 minutters ledelse til trippelekspert Geir Ludvig Aasen Ouren, og med 5.plass i klasse M25-29 og 14.plass totalt, økte Arne forspranget og vant trippelen med rundt 11 1/2 minutt.

Arne Post la grunnlaget for trippelseieren etter et veldig godt Birkebeirerrenn der han sprengte tetgruppen opp til Midtfjellet og sitt sensasjonelt gode Birkebeinerritt for noen uker siden, der han var med tetgruppen helt til mål.

Årets Superbirkebeiner: Arne Post har vist muskler i år! Foto: Finn Olsen

Imponerende innsats også av lovende Carl Fredrik Hagen, som med 3.plass i klasse M20-24 i Birkebeinerløpet sikret seg trippelseieren i klassen og avanserte til 5.plass totalt i trippelen. Våre lokale helter har altså markert seg skikkelig i årets birkebeinerarrangement.

Les Carl Fredrik sin bloggreportasje HER.

Trippelvinner II: Carl Fredrik Hagen i fint driv opp Lunkeveien like etter start. Foto: Frode Monsen

Nyskapningen Motbakkebirken ble vunnet av den sterke veteranen May Bente Weng fra Enebakk.

Motbakkeseier: May Bente Weng løper vanligvis i klasse K45-49 år, men i motbakkeBirken spilte det ingen rolle. Hun vant klart uansett aldersklasse. Foto: Per Inge Østmoen

I Halv Birken ble det 3. og 4.plass til de lovende søstrene Nicoline Kongsten Tømt og Henrikke Kongsten Tømt, som nå løper for Ås IL, i klassen under 40 år. Vi tar også med at Oddbjørn Homstvedt vant tilsvarende løp for klassen over 40 år - som vanlig med krykker!