Norefjellmarsjen

Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen i Oppegård vant det meget tøffe terrengløpet Norefjellmarsjen over 22,5 km forrige helg, noe som synes å ha blitt forbigått stort sett i stillhet. Men prestasjonen er ikke mindre av den grunn. Snarere tvert i mot! Det ble seier i løpet som har over 1000 høydemetere, og med 2.plass i Norefjellrittet tidligere i sommer og avlyst langrenn, ble det også klar seier sammenlagt i N3 (N2). 

 

 


Til venstre jubler Carl Fredrik Hagen for seier i Norefjellmarsjen og sammenlagt i Norefjelltrippelen.

Begge foto: Arrangørens hjemmesider, der også resultater finnes.
 

Slik beskriver vinneren selv følelsene han hadde da han kom i mål som førstemann:

"I bunnen av slalombakken så jeg meg bak (ingen å se), passerte 1 km igjen og skjønte med det at jeg ville vinne. En fantastisk følelse!:) Det ble en parademarsj rundt SPA-hotellet og inn til mål. Rimelig sliten, men fantastisk glad og ruset på en fantastisk naturopplevelse, kunne jeg kaste (kose) meg i gresset etter å ha løpt på 1t 43min 15sek. Ny løyperekord!"
 

Les resten av Carl Fredrik sin egen beskrivelse av løpet på bloggen sin på Oslo Sportslager HER.

 







Birkebeinerløpet

Denne helgen gikk Birkebenerløpene av stabelen i nye traséer. I det ordinære Birkebeinerløpet var de sterkeste lokale prestasjonene trolig i klasse M45-49 år, der Geir Simonsen fra Drøbak/Frogn IL ble nr 2 på 1.19.39. Harald Ringen fra Oppegård IL fulgte opp med 6.plass, akkurat 2 minutter bak. Av andre lokale løpere nevnes Follotrimgrossisten Jan Billy Aas, som til tross for at han denne gangen fikk solid stryk av Ringen, var meget godt fornøyd med 21.plass i klasse M30-34 på 1.27.01 fra sen startpulje.

Hverken fjorårets vinner av Birkebeinertrippelen, Superbirkebeiner Arne Post, eller Carl Fredrik Hagen, som vant Birkebeinertrippelen i klasse M20-24 år i fjor, stilte i løpet denne gangen. Post har prioritert annerledes i år etter et for han å være noe skuffende Birkebeinerrenn (14.plass), mens Hagen, som var litt misfornøyd med rittet, men likevel lå brukbart an sammenlagt, valgte å stå over, da han ikke var fullt resituert etter Norefjellmarsjen og hadde føling med en liten strekk. 

UltraBirken
Sterkeste lokale prestasjon i UltraBirken stod utvilsomt Hanna Breivold for, da hun overraskende ble nr 4 totalt, kun slått av de rutinerte ultraløperne Rita Nordsveen og Marte Pedersen, som delte seieren, samt vinner av Bergen Marathon, Åslaug Golf Kaardal. Breivold løper for NTNUI i Trondheim, men er fra Greverud i Oppegård.


Hanna Breivold løp i følge med Bjørn Terje Moen hele veien og de to fikk også samme tid. Her etter 43 km, like før UltraBirken kom inn i traséen til det ordinære Birkebeinerløpet. Foto: Bjørn Hytjanstorp.


Frode Monsen ble nr 35 blant mannfolka i UltraBirken, som kun har to klasser, en for kvinner og en for menn. I Fjellmaraton tidligere i år slo Monsen Breivold, men denne gangen bla han knust med nesten 40 minutter. Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Du kan lese hele historien om Folloredaktørens kamp mot seg selv på SportsBloggen HER.

Hovedreportasjene på kondis.no for Ultrabirken HER og Birkebeinerløpet HER.

Alle resultater kan finnes HER.