%3Cb%3E1+time+og+10+minutter%3A%3C%2Fb%3E+S%E5+lang+tid+tar+det+%E5+f%E5+35.000+p%E5meldte+l%F8pere+ut+fra+start.+I+teten+ser+vi+toppl%F8pere+fra+Afrika+og+Europa%2C+men+dessverre+ingen+norske+toppl%F8pere.
1 time og 10 minutter: Så lang tid tar det å få 35.000 påmeldte løpere ut fra start. I teten ser vi toppløpere fra Afrika og Europa, men dessverre ingen norske toppløpere.
Bilder: Per Inge Østmoen og Kjell Vigestad
Påkledt rosa panter
Kåt: Vårt aller mest PR-kåte Kondis-medlem, Lennart Hansson, er kjent for sine fargerike og høyst minmale kostymer. I år stilte han noe uventet meget anstendig kledd. Lennart mistet forøvrig 1.30-grensen med noen sekunder fordi han tok seg tid til å stoppe helt opp og posere for Kondis-fotografen underveis. Og det var helt sikkert ikke eneste gangen 52-åringen fra Gøteborg poserte underveis.
Grønt i Slottsskogen
Grønt: Gøteborgsvarvet starter ved Slottsskogsvallen og etter start går løypa i 3 km gjennom Slottsskogen.
Ståhl-mannen
Legende løper igjen: Kjell-Erik Ståhl (startnr. 102) har den svenske rekorden på maraton og løp 100 maratonløp under 2.20. De siste årene har han vært skadet, men er nå i en alder av 59 år i gang igjen og løp på 1.19.09: Han sier til marathon.se:

- Jag själv är förvånad! Det har varit skador, bristningar och inflammationer de senaste åren och jag är bara kvartstränad just nu.
Nästa år fyller Ståhl 60 år!
- Då springer jag maraton igen, säger VM-fyran från Helsingfors 1983.
Opp og ned langs Kungsportavenyen
Avenyen: Gøteborgs Karl-Johan er Kungportavenyen. Sverige har ingen 17. mai-tog, men når 25.000 i mai løper både opp og ned Avenyen under Gøteborgsvarvet, er det en god erstatning. Og mye sunnere!
Susan Kirui fra Kenya raskest
Dobbelt kenyansk Susan Kirui (bildet) var raskeste dame med 1.12.34. Det var i betryggende avstand fra Stine Larsens løyperekord på 1.09.28. Bare hun og Grete Waitz har løpt under 1.10. I år deltok det ingen norske eliteløpere. Beste norske var Hilde Gjessing fra Vidar med 1.25.36 på en 25. plass.

I herreklassen vant en halvmaratondebutant. Silas Sang fulgte motorsykkelsen da den svinget av fra løypa like før den fortsatte inn stadionporten mot mål inne på Slottsskogsvallen. Silas rakk å komme seg på riktig vei igjen og vant likevel med god margin på 1.03.19. De beste norske vi har funnet på resultatlista er Espen Stueland og Steinar Lien fra Oppegård. De kom på 91. plass og 132. plass på henholdsvis 1.17.10 og 1.18.20.

Vi merker oss også at 69-årige Kjell Hildrum fra Namsos løp på 1.31.26 og hadde langt over 24.000 langt yngre konkurrenter bak seg.