Artikkel fra løpet, 2013
Artikkel fra løpet, 2014
Hjemmeside
 

Matterhorn Ultraks løpes for tredje gang i morgen. Det er flere distanser på menyen. Felles for de alle er at Matterhorn, Tobleronefjellet, vil overvåke det hele.

Distansene er 9,6 (motbakkeløp) kl. 16,30 og hovedretten 46 km. Alt foregår i fjellene rundt Zermatt. Det er 2200 påmeldte i de forskjellige løpene med hele 58 land representert.

Norge stiller med 23 løpere: norske løpere 

 På 46 km stiller Eirik Haugsnes til start. Han er litt usikker på formen etter tre uker på testosteron kur (lovlig) og tenker at det er best å løpe taktisk og åpne fornuftig. De første drøye 13 km er nemlig stort sett oppover til toppunktet på løypa – Gornergrat (3130 moh). Der ifra og inn til mål er det tre stigninger til før slutten som går bratt ned til Zermatt. Totalt antall høydemetre er 3600.


p_46k_trail_web_2015-2.jpg

Løypeprofil Ultraks 46k, som egentlig er 48 km!

Eirik, som har skrevet flere artikler i bladet Kondis om terreng/fjellløping, sier også at slutten med den raske nedfarten, krever sitt. I fjor sprakk han som en ballong etter en altfor hard start. Tanken er å være litt mer fornuftig i år.

Konkurransen blir hard nok med årets vinner av Tromsø skyrace, Jonathan Albon (England) og mannen som leder Skyrunning®rankingen, Tadei Pivk (Italia), som kanskje de største favorittene. Pivk har vunnet både Zegama og Dolimiti Skyrace tidligere i år.

På damesiden er det tre favoritter : Stevie Kremer (USA), Megan Kimmel (USA) og Elisa Desco (Italia). Desco vant VM i skyrunning 2014 og Kimmel vant årets utgave av Dolimiti Skyrace.

På slike fjellløp er jo alltid været en faktor – særlig når det skal løpes helt oppe på 3130 moh. Der snødde det faktisk 30 cm tirsdag..Det var lenge meldt snø der i morgen også, men nå ser det ut som værforholdene blir veldig bra med opphold/sol og 5 grader på Gornergrat og mellom 10-20 på resten av den lange løypa!

eirikhaugsnes.jpgVår favoritt, Eirik Haugsnes - med Matterhorn i bakgrunnen. Bildet er hentet fra hans Facebook-side.