Lørdag 15.oktober er det igjen tid for årets Furumomil-arrangement. Modum Friidrettsklubb har gleden av å ønske velkommen til den årlige løpsfesten på Furumo.

De skriver blant annet på side hjemmesider:
- Det kommer til å bli mye folk, og vi håper på ny deltakerrekord.  I 2015 var det over 2000 stk som var med på en eller annen aktivitet.  Fantastisk, men vi kan ta i mot flere vi. 

34. gang - tilbud til alle
I år arrangeres Furumomila for 34. gang, og det er tilbud  om turmarsj, minimil, 1,5km barne-/ ungdomsløp, 5-km og tilslutt den tradisjonelle Furumomila. Furumomila er altså et arrangement for hele familien. Fra mosjonister til eliteutøvere, fra barneløp i barnevogn til pensjonister i turmarsjen. Alle er med på å sette en fantastisk ramme på arrangementet.

Det var imponerende 1651 løpere med tid i fjorårets arrangement:
Kondisreportasje: Delt seier i Furumomila, høstens vakreste eventyr

Furumomila samleside

IMG_1183.jpg
Klart for start 5 km i 2015 (foto: Tom Roger Johansen).
 

For 12 år siden dukket det opp en "ukjent" guttunge som imponerte på Furumomila:
Kjempeløp av Sindre Buraas i Furumomila 

Som vanlig foregår løpet i det velkjente Furumoområdet på Geithus i Modum. Alle løp er på myke skogstier/ grusveier og dette unike området har i årtier blitt brukt til trening, konkurranser og rekreasjon av så vel mosjonister som toppløpere i verdensklassen.

Løyperekordene i Furumomila, 10 km: 
Kvinner: Karoline Bjerkeli Grøvdal 32.55,9 (fra 2014) 
Menn: Sondre Norstad Moen 29.16,0 (fra 2010) 

Nå henger arrangøren opp en ‘gulrot’ på hele kr. 5500 kroner til den som slår disse rekordene.  Blir den ikke slått, økes den med 500 kroner hvert år! 

Furumomilas hjemmeside

Påmelding
PÅMELDINGSFRIST: 14. oktober kl 22:00.
Etteranmelding inntil 1 time før start mot et pristillegg.

Starttider:
Turmarsj 10km: 10:00 - 12:00
SpareBank1 Modums Minimil: 11:00 - 12:00
SpareBank1 Modums Terrengløp 1,5km: 12:15
5km terrengløp: 13:00
Furumomila: 14:00

IMG_1199.jpg
Start og mål er på friidrettsbanen (Vikersundbakken i bakgrunnen) - hele løpet forøvrig går på lettløpte flotte skogsstier (foto: Tom Roger Johansen).
 

Hvordan komme til Furumo:
Furumo ligger i Geithus, mellom Åmot og Vikersund i Modum kommune.  Ca 35 km nord for Drammen. Når du kommer til Hokksund, følg riksvei 35 nordover mot Vikersund/Hønefoss. Etterhvert kommer du til Geithus (fortsatt på R35), og skilting vil nå fortelle deg hvor du skal ta av mot Furumo Idrettspark.
Kommer du nordfra (Hønefoss), er du fortsatt på R35. Fra Hønefoss er det ca. 35 km. Når du kommer til Vikersund, følg skilting mot Hokksund, og etterhvert kommer du til Geithus. Skilting vil nå fortelle deg hvor du skal ta til Furumo Idrettspark.

Adresse er (for GPS):
Furumoveien
3360 Geithus.

Parkering.
Når du kommer til Furumo, blir du henvist til parkeringsplasser i nærheten.  Fra p-plassen kan du nå sette deg på en buss, som vil frakte deg til arenaen.  Det samme kan du gjøre etter løpet. Sett deg på arrangørens skyttelbuss, som vil ta deg til p-plassen der du har bilen din. I tillegg får du program. Alt dette får du for 50 kroner.