Bildet: Kirsten Marathon Melkevik går i mål som vinner av strandløpet på Dueodde tirsdag kveld. (Foto: Bornholm Tidende)

Som vanlig er det mange norske som deltar i Etape Bornholm. Blant 2300 deltakere er det 92 norske. Utenom Danmark er det Norge som stiller flest løpere. Tyskland har 69 deltakere og Sverige, som ligger bare en times fergetur fra Bornholm, har 22 løpere med.

Etape Bornholm består av fem løp på fem dager som tilsammen er nøyaktig en maraton. Det har blitt så populært at de 1800 plassene i 5-dagersløpet blir fullsatt tidlig på våren. Litt bedre plass er det i barne- og ungdomsløpene. Påmelding for Etape Bornholm 2012 er allerede startet, så har du planer om å være med neste år er det bare å melde seg på.

Nordisk mesterskap
Det deltar mange gode løpere på Bornholm den uka i det som danskene har har utropt som nordisk mesterskap i langdistanseløping. Vinneren kan ta med seg hjem 25.000 danske kroner. På damesiden ser det ut til å bli en duell mellom vinneren i 2007, Kirsten Marathon Melkevik, og vinneren i 2008, Maria Sig Møller fra Danmark.

Kirsten er eneste norske eliteløper som deltar. Hun har slitt med hamstringsproblemer i vår som hun fpådro seg i London Marathon i april, men nå ser det ut som om 41-åringen er på vei mot toppform igjen. I 10 km-løpet i Hasle på dag 1 var det et jevnt oppgjør mellom de to favorittëne som Kirsten avgjorde med seks sekunders margin. Vinnertiden ble 33.44, som er norsk årsbeste på distansen.

Dag 2 var det 5,8 kilometers løp på den flotte badestranden i Dueodde. Løpet går stort sett på fast sandstrand eller i løsesanddyner og er uvant og krevende. I strandløpet gikk det enda bedre for Kirste. Hun vant med 29 sekunders margin til Maria Sig Møller. Tiden ble 21.50 som bare er to sekunder dårligere enn da hun vant i 2007. Og da var hun i kjempeform og brukte bare 2 timer og 25 minutter sammenlagt på de 42.195 meterne fordelt på 5 dager.

Kisten har dermed feste grepet på sin hardeste konkurrent. Nå gjelder det bare at hennes problemer i lårmuskulaturen ikke kommer tilbake. Det er tøft å løpe for fullt fem dager på rad. Det kan være mer belastende enn å løpe 42.195 meter på en dag.

Mange gode norske klasseresultater
Mange av de øvrige norske er med på å sette sitt preg på både ungdoms- og veteranklassene. Aller størst er den norske dominansen i klasse menn 60 +. Der er det første, andre og femteplass til Norge. Svein Arne Sølvberg, som har vunnet denne klassen hvert år siden han passerte 60 år, er mer suveren enn noensinne. Han kan ta sin fjerde strake seier i klassen. I åpningsløpet på Hasle løp han 10 km på knallsterke 37.05!

I nest eldste dameklasse, 50 - 59 år, ligger 58 år gamle Kirsti Johnsen fra Tønsberg Triatlonklubb på 2. plass. Hun har 144 stort sett en del yngre damer bak seg i klassen og er nr 15 totalt sett av alle de 682 damene som har fullført to løp.

Blant de yngste er det meget gode norske resultater i klasse gutter 15-17 år. De hadde sitt første løp tirsdag og det ble  2, og 4. og 5. plass til de norske drenge. Endre Aamodt fra Valdres Langløparlag ligger best an på 2. plass.  I gutter 12-14 år er det også norsk på 2. plass til Erlend Andreas Knutsen fra Magnor.