Da er pioner utgaven av Telebonden fjosmarathon vell gjennomført. Et ganske så originalt og noe "sært" løp, hvor løypa var en 171 meter lang runde rundt fjøset til Teleros samdrift i Hjartdal. Det var en imponerende spredning i alder på de 102 startende; fra 1 år til 71 år. Det var et løp hvor det ikke skulle være høye skuldre og spisse albuer, og hvor man skulle konkurrere med hverandre i stedet for mot hverandre.

Ideen til løpet kom da gårdbruker Dag Olav Tho skulle røre i gjødselkummen i fjor. Han måtte da følge med regelmessig på røringen, og fant ut at han kunne løpe rundt fjøset mens han ventet. Etter hvert ble det en maratondistanse ut av "ventingen". 

 

Barneløp med aldersbestemte runder 

Det var 59 unger som løp rundt fjøset. De ble delt i to grupper etter alder. Det var med andre ord ganske stor spredning i alder og fart på ungene, men de skulle løpe like mange runder som de var år gamle. Første man i mål var faktisk en ettåring. 

Barneløp.jpgUng vinner av barneløpet: Vinneren av barneløpet var kun ett år gammel. Han løp en runde rundt fjøset. 

 

Gode tider

På 5 km, som var 29 runder rundt fjøset, var det 31 kvinner og menn som startet. Raskeste mann var Odd Harald Haugan på tida 19.54. Raskeste kvinne var Kari Beate Hovde på tida 20.27.
 
På halvmaraton, som var 123 runder rundt fjøset, var det bare tre kvinner som deltok, og en måtte bryte. Raskeste kvinne var Trine Haugeberg på tida 1.30.37. Raskeste mann var Thomas Sedgwick som kom i mål på tida 1.22.32.
 
Det var 7 påmeldte i maratonklassa, men det var stort frafall av de som hadde lang reisevei. Det var 4 som startet, men 1 valgte underveis å endre distansen til halvmaraton. Det var derfor 3 som fullførte maraton, som var hele 246 runder rundt fjøset. Raskest var Dag Olav Tho på tida 2.51.52. Håkon Lie hadde reist helt fra Lillehammer for å delta, og kom i mål på tida 3.33.04. Tredjemann som fullførte var 16 år gamle Asbjørn Nisi som fullførte på 3.58.06. Han har knapt løpt lengre enn 10 km tidligere, så det var en veldig bra prestasjon.

fam Nisi.jpgAlle var med: Hele familien Nisi stilte, tre halvdistanser og en hel maraton. Foto: Arrangøren.

 

Premiene

Alle som deltok var med i trekning av veldig mange flotte premier. Særlig Anton Sport hadde bidratt sterkt her. I tillegg hadde HOKA sponset hovedpremien som var et par HOKA joggesko, og den heldige vinneren var Olaug Flatland. Alle deltagerne fikk hver sin deltager t-skjorte og en YT drikk når de kom i mål. Takk til Hjartdalbanken, Anton Sport, Hoka, Tine, AT skog og Sweco som gjorde det mulig for oss å gjennomføre dette originale løpet på en flott måte.
 
Teleros hadde åpent fjøs denne dagen, det var kiosksalg, og skogeigerlaget arrangerte både natursti og motorsagshow, så det var en riktig fin dag for alle som tok turen til Hjartdal. Så får framtida vise om dette blir en tradisjon, eller om dette var en vellykket happening.

Espen og Rosa.jpg

Espen med Rosa: Espen og Rosa viste løypetraseen under åpninga. Rosa er en halvveis dressert Telemarksku som Espen pleier å ha med på tur sammen med hesten sin. Foto: Arrangøren.