Innvielsen av Loftgardsbrua parkrun på Otta vil finne sted lørdag 4. mai og ha start klokka 09:30. Deretter vil det være nytt løp hver lørdag til samme tid.

Løpet starter på Loftsgardsbrua ved Europris, Storgata 2, 2670 Otta. Den 5 kilometer lange traséen går frem og tilbake på kombinert gang- og sykkelvei sørover langs Gudbrandsdalslågen og E6. Dette er en flat løype på asfalt. Snupunktet befinner seg rett før fotgjengerundergangen i nærheten av Statens vegvesen.

Hva er parkrun?

Parkrun er den største bevegelsen for fysisk aktivitet i verden, med over 6 millioner registrerte deltakere og over 350.000 som deltar hver uke. Et parkrun er et gratis, ukentlig arrangement med tidtaking der man løper, jogger eller går en 5 km lang distanse sammen med andre på over 2000 steder i 22 land over hele verden. De finner sted i parker, langs strandpromenader, på skogsstier - alt etter hvor det finnes et egnet sted i området.

Parkrun ble startet i 2004 i Bushy Park i London av Paul Sinton-Hewitt CBE med 13 løpere og 5 frivillige som hjalp til med å organisere arrangementet. Helt fra starten av har parkrun handlet like mye om det sosiale samværet mellom mennesker som om den fysiske aktiviteten.

Parkruns er samfunnsarrangement, organisert av frivillige og gratis for alle som deltar. Arrangementene bruker et enkelt tidtakingssystem som gir alle deltakerne en tid for 5 km løping, jogging eller gange. Etter hvert parkrun oppfordres deltakerne til å ta turen til en lokal kafé.

Parkrun handler om deltakelse og inkludering. Det spiller ingen rolle hvor raske deltakerne er. De oppfordres til å løpe, jogge, gå eller melde seg som frivillige sammen med venner, familie, barn eller til og med hunder. Alle er velkomne på parkrun, fra eliteløpere til de som jogger eller går.

Gratis deltakelse

For å delta trenger man bare å registrere seg gratis én gang på www.parkrun.no/register

Mer info på nettsiden til Loftgardsbrua parkrun og på Facebook-siden

Loftgardsbrua-parkrun-trasee.jpg
Løypetrasé Loftsgardsbrua parkrun: Starten er på Loftsgardsbrua ved Europrisog den 5 kilometer lange traséen går frem og tilbake på kombinert gang- og sykkelvei sørover langs Gudbrandsdalslågen og E6.