I skrivende stund omfatter startlista 212 løpere fordelt på ungdom, seniorer og veteraner. Gledelig er det at juniorklassen for kvinner, som ofte har vært tynn, har hele 22 påmeldte. Kvinner senior har 18 påmeldte og herrer senior 52. 

Nivået ser også ut til å bli klart høyest på herresida der favoritter som Marius Vedvik, Hans Kristian Fløystad, Erik Udø Pedersen og Ørjan Grønnevig er påmeldt. 

Menn senior og veteran løper 3 km, mens distansen ellers er 2 km. På søndag er det stafett. Etter flere år med kretsstafett med liten deltakelse går en nå tilbake til klubbstafett. To løper på hvert lag, og de skal vekselsvis gjøre unna tre etapper hver, på 1 km. 

I tillegg vil det være et åpent Parkløp på lørdag med distanser fra 500 m for de yngste til 3 km for de fra 17 år og oppover. Her vil det være mulig å melde seg på helt til klokka 14 på løpsdagen. 

Værmeldingen ser lovende ut med ca. 10 varmegrader og gløtt av sol. Det kan gå mot ei flott løpshelg på Ås!

Påmelding og alt av info på NMs heimeside

Kvinnestarten_IMG_5007.jpg
NM terrengløp vil foregå i flotte omgivelser i NMBU-parken på Ås. Her ser vi kvinnefeltet legge av gårde under NM samme sted i 2012. (Foto: Runar Gilberg) 


Reportasjer fra NM terrengløp lang løype på Ås i 2012

Reportasje fra NM terrengløp kort løype på Stord i fjor