For drøye to år siden gjorde Holmestrand Maraton stormsuksess med hele 1800 deltakere i sin debututgave. Nå går det mot en ny suksess for nytt løp i Vestfold. Søndag arrangeres den første RE-MILA av den nye klubben RE friidrettsklubb.  3. september sa løpsgeneral Erling Schjetne til kondis.no at han håpet på 400 til 500 deltakere det første året. Nå har hele 700 meldt seg på! 

Onsdag ble mila fulltegnet og løpsgeneral Erling Schjetne forventer at alle distansene blir fulltegnet før løpet går av stabelen søndag. Løypa er kontrollmålt av Kondis. Her kan du se lista over alle løypene Kondis har kontrollmålt.

- Jeg tror vår satsing på å lage dette til et inkluderende lavterskeltilbud for absolutt alle  har vært en viktig grunn til suksessen sier Erling Schjetne. Det har vært stor entusiasme i lokalmiljøet for arrangementet. Ikke minst har konkurransen vi har satt opp mellom skoleklassene i barnetrinnet i kommunen skapt kjempestort engasjement.

Noe av det morsomste med dette er at vi har klart å mobilisere mer enn 250 barn fra Re-skolene til å komme og løpe på søndag. Det er noe jeg gleder meg veldig til å være med på sier Schjetne. Barna har snakket om dette i flere måneder nå, og spenningen er stor om hvem som vinner den gjeve vandrepokalen.

Vellykkede generalprøver
De siste ukene har det vært intensiv løping i traseen både av enkeltvis trimmere og i større grupper. De to siste ukene har det vært offisiell sosial gjennomløping av løypa for løpere i alle former og fasonger med god stemning.

Maratonglede_640_IMG_0081.jpg
Maratonglede til venstre med løpsgeneralen Schjetne og hans sønn Axel.

Generalprøven for testing av løypa er også dokumentert godt på bloggen www.42km.no En løpsentusiast på ferie i vestfold ville gjerne teste ut taseen vår. Da kunne jeg ikke dy meg men tilbydde meg å være hare. Da fikk vi en god bekreftelse på at traseen er både tøff og utfordrene, men ikke minst variert, morsom sier Schjetne.

Thorvald_Hillestad.png
Thorvald Hillestad

Ordføreren på laget
Thorvald Hillestad har et varmt løperhjerte og har deltatt på mangt et mosjonsløp. Denne gangen sliter den løpsglade ordføreren med en ryggskade som gjør at han heller vil trå til som funksjonær og dele ut medaljer til alle barna når de kommer i mål. Med ordførerkjede på selvfølgelig

Lokal profil
Vi har satset på å ha en lokal profil på arrangementet med fokus på lokale krefter og sponsorer. Det lokale voksenkorpset Blågjengen kommer og underholder både før og under løpet mens Pepper sport varmer opp både voksne og barn. Alle idrettslagene i kommunen – RE FK, Ramnes, Ivrig og Re Sykkelklubb bidrar med dugnadsinnsat. Sport1 på Revetal har vært superpositive til arrangementet og hjulpet oss med å dele ut forhåndsbestilte t-skjorter. Revac, Ditt kontor, Ditt Klubbhus og Meny er også med på sponsorlaget i tillegg til treningstøyprodusenten 2XU. En liten kuriositet som vi har hatt mye moro med er at den lokale vedprodusenten Ramnesved sponser hovedpremien som er en pall med ved til hver av distansevinnerne. Mottoet for de sprekeste blir nå ”løp fort, kom på pallen og vinn en pall” sier en entusiastisk Schjetne.
 

Mange spreke
Vi har fått påmeldinger fra både førstegangsløpere og supermosjonister. Av de aller sprekeste er vel brødrene Jonatan og Oliver Vedvik, Ole Petter Fjeld og Håkon Hjemly. Det er lave odds for at minst en av disse får med seg pallen hjem. Med ved altså.

- Nå oppfordrer vi flest mulig til å komme og heie på barn og voksne søndag førstkommende. Uansett vær blir det folkefest på Revetal på søndag avslutter Schjetne

Hjemmeside for REMILA