Det var nytt år og nye muligheter for løyperekorder under Torghatten Maraton. Med start og mål på Nordhus Stadion, bød løpet på fantastisk vårvær og naturskjønne løyper langs Torgøyene og rundt den ikoniske Torghatten. Arrangementet, som trekker både lokale og tilreisende løpere til Helgeland, ble rett og slett en skikkelig løpsfest.

Tre løyperekorder

I år var det Alexander Kirkeberg fra Steinkjer Friidrettsklubb som satte ny rekord på 10 km med tiden 31:41, mens Signe Kristine Fikse fra Helgådal IL gjorde det samme på halvmaraton for kvinner med tiden 1:19:17. På maratondistansen imponerte Veronica Vik Olsen med en ny rekordtid på 3:11:18.

Maraton

På den lengste distansen fullførte syv menn hele distansen. Best var Magnus Orheim fra Nesna IL, som løp på 2.59.43. Andris Koskevics fra Brønnøysund kom på andreplass med tiden 3.13.03, mens Rolv-Jørgen Bredesen fra Sømna IL ble nummer tre med 3.35.21. I kvinneklassen deltok kun en løper, men til gjengjeld løp hun raskt. Veronica Vik Olsen fra Steinkjer FIK løp på 3.11.18 og sørget dermed for løyperekord på maraton.

Halvmaraton

51 menn løp halvmaraton, med Lasse Blom fra Sømna IL som vinner på tiden 1.13.51. Finske Jussi Kärkkäinen fra Lauparlaget 4x4 tok andreplassen med 1.23.21, og Bernt Kristiansen fra Træn Løp ble nummer tre med 1.27.02. Av de 21 kvinnene som løp hele distansen, var det Signe Kristine Fikse fra Helgådal IL som var raskest. Ogogså her ble det løyperekord med 1.19.17. Ingvild Bang fra Brønnøysund ble nummer to med 1.34.12, og Anne Kristin Melgård fra Namdal løpeklubb tok tredjeplassen med 1.37.18.

10 kilometer

Det ble satt løyperekord i herreklassen i år også, og det skjedde på 10-kilometeren. Der var det Alexander Kirkeberg fra Steinkjer FIK som var best av totalt 65 menn. Han løp på 31.41 og senket rekorden betraktelig, fra 34.32. På andreplass løp Waldemar Knygh-Rossdal fra Sømna IL. Han løp også under den tidligere rekorden, og noterte 33.56. Eirik Nordvik fra Namdal løpeklubb tok den siste plassen på pallen med sitt løp på 34.41.

I kvinneklassen løp Mari Brox fra Sømna IL til seier med 40.26. Oda Pauline Fiksen fra Vuku løp på 41.56 og ble nummer to, mens Henriette Aas fra Sandnessjøen tok tredjeplassen med 43.47. 38 kvinner løp denne distansen, så 10-kilometeren var den mest populære av disse tre løpene.

Arrangøren roser støttespillere

​Arrangementet kunne ikke vært mulig uten den utrettelige innsatsen fra frivillige, sponsorer og lokale ildsjeler fra Sport Torghatten IL. Hvert år vokser arrangementet, takket være fellesskapet og den felles innsatsen for å skape et minnerikt løp for alle. ARrangøren takker alle deltakere, tilskuere, og frivillige for et fantastisk arrangement og oppfordrer flere til å bli med på både deltakelse og organisering fremover.