41 år gamle Deena Kastor løp Rock'n Roll Philadelphia Halvmaraton på 1.09.36. Løpet ble vunnet av Aberu Kebede fra Etiopia på 1.08.39 mens Kastor ble nummer tre med kenyanske Caroline Rotich på andreplass. 

Den gamle verdenrekorden for kvinner over 40 år var på 1.09.56 og tilhørte russiske Irinia Permitina. Den ble satt tilbake i 2008. 

Deena Kastor har vært en klasseløper i en årrekke med OL-bronse fra Athen 2004 som et høydepunkt. Bestetida hennes på maraton er 2.19.36 som også er amerikansk rekord. 

Enda fortere har ett år yngre Paula Radcliffe løpt. Hun har verdensrekorden med 2.15.25, men har de siste tre åra slitt mye med skader. Sist helg var hun imidlertid tilbake i konkurransemodus da hun stilte i et mindre 10 km-løp i Wordcester i England. 

Målet var å løpe under 35 minutter, men etter en litt for hard åpning ble tida 35.49.

- Det ble hardt, for jeg ble for ivrig i starten. Jeg skulle gjerne løpt under 35 minutter, men det viktige er at foten er fin, forklarte Radcliffe til The Independent etter løpet der hun ble nummer tre. 

Paula Radcliffe har ikke ambisjoner om å bli konkurransedyktig på virkelig høyt nivå igjen, men håper å kunne klare ei tid under 2.30 i London Marathon til våren. Og så har hun lyst til å løpe New York Marathon minst en gang til. 

Deena Kastor har på sin side ambisjoner om å kvalifisere seg for det amerikanske laget til maratonløpet i OL i Rio i 2016. Hvem vet om de to veteranene møtes til dyst der. 

New York Paula Radcliffe med barn.jpg
Paula Radcliffe har vunnet New York Marathon tre ganger. Nå har hun tatt på seg konkurransedrakten igjen. (Foto: New York Marathon)