Warrior Dash ble started av eventbyrået Red Frog Events i 2009. De hadde tidligere erfaring med å arrangere løpet Great Urban Race, og de står også bak arrangement som Firefly Music Festival og et par andre festivalkonsepter som ølsmaking, whiskey- og countryfestival!

Hva er Warrior Dash?
Warrior Dash er et 5 kilometer langt hinderløp som arrangerers over hele verden. Løpet arrangeres av franchise-takere, som er ansvarlige for gjennomføring i sine lokale markeder. Warrior Dash er det eneste av De Tre Store som finnes i Skandinavia.

 

2015.03.18_Warrior Dash_gjoerme.jpg
 Intet hinderløp uten gjørme! FOTO: Warrior Dash

Hva kjennetegner Warrior Dash?

Warrior Dash er et av de, om ikke det aller enkleste og mest lavterskel OCR som finnes. For folk som synes hinderløp høres skummelt ut, så er Warrior Dash det perfekte førsteløp! Hovedfokuset til Warrior Dash er å servere deltakerene en morsom dag sammen med venner eller  kolleger, med en festival med musikk og øl etter endt løp. På et Warrior Dash finner du gjerne flere utkledde deltakere enn på andre løp, og medaljen man får ved å fullføre et Warrior Dash kjennetegnes ved at den også kan brukes som øljekk.

Tidligere har Warrior Dash lekt med to andre løpskonsepter; Urban Warrior Dash (et urbant hinderløp), og Iron Warrior Dash (en mye lenger og tøffere versjon av løpet), men disse arrangeres dessverre ikke lenger.


2015.03.18_Warrior Dash_festival.jpg

I tillegg til hjelm og medalje får man en velfortjent forfriskning etter et fullført Warrior Dash. FOTO: Warrior Dash

 

Hva slags hinder møter man i Warrior Dash?

I Warrior Dash møter man vegger, krabbenett, gjørmegroper, taunett, flammehopp og mer! Generelt er veggene lavere enn i andre løp, bortsett fra et par megavegger der man klatrer over ved hjelp av planker langs veggen og/ eller tau som henger ned fra toppen. Great Warrior Wall er et eksempel på sistnevnte. Man kan også møte “klatrestativer” som kan beskrives som mini-versjoner av megastrukturene man ser på Tough Guy. Lokale arrangører har en grad av frihet til å inkludere egne hinder også.

 

Sist undertegnede deltok bestod ett av hinderene av flere bilvrak som vi måtte løpe over - veldig kult!


2015.03.18_Warrior Dash_Great Warrior Wall.jpgGreat Warrior Wall!! FOTO: Warrior Dash

Hvem passer Warrior Dash for?

Som nevnt over så er dette et typisk nybegynner løp. Warrior Dash passer for folk som vil prøve hinderløp for første gang. Det tunge festival-fokuset etter endt løp gjør at løpet passer veldig godt for utdrikningslag o.l., og for de som bare vil gjøre noe nytt og morsomt en helg.

 

2015.03.18_Warrior Dash_Superman.jpg
Wonder Woman, Superman og Batgirl. FOTO: Warrior Dash

Hvor kan jeg delta i Warrior Dash?

Som kjent så avlyste Warrior Dash sitt norske debutløp i 2013 bare 5 dager før startskuddet, og det med 600 deltakere. Et deltakerantall som faktisk hadde gjort dem til det største OCR i Norge det året om de hadde gjennomført. Det blir dessverre heller inget Warrior Dash i Norge i 2015.

Men frykt ikke!

Nærmeste Warrior Dash finner man i Danmark, så føler du deg ikke helt klar ennå for å prøve et av hinderløpene her på berget, så ta deg en tur til Warrior Dash i København i juni. 

Det er deilig å være norsk i Danmark!

2015.03.18_Warrior Dash_krabbing.jpg
På alle hinderløp må man ta frem krabbekunnskapene fra barndommen! FOTO: Warrior Dash

2015.03.18_Warrior Dash_Klatrestativ.jpgKlatrestativ. FOTO: Warrior Dash

2015.03.18_Warrior Dash_Vannsklie.jpg
Et av de nyere Warrior Dash hinder - vannsklie kalt "Goliath". FOTO: Warrior Dash

2015.03.18_Warrior Dash_Viking.jpgKrigere er kjøttetere! FOTO: Warrior Dash