Det 9. løpet i Terrengkarusellen i Kristiansand var Arilds løype torsdag 6. juni. Løypa startet på Kjærlighetsstien og gikk mot sykepleierskolen for så å fortsette på kryss og tvers i Baneheia før man løp i mål på Egsjordet. Terrengutvalget var alenearrangør siden Kristiansand Kommune BIL måtte be om fritak. Løypene målte 4,3 km (eller 8,7 km Milslukern)

Denne gangen samarbeidet trafikkutfordringer og ekstremværvarsel så godt de kunne for å skremme vekk flest mulig deltagere. Likevel var det 1087 som fullførte Arild's løype slik at snittet på årets løp ligger på imponerende 1340 deltagere.

Arild Vehus, en veldig viktig mann for løypene i marka. Han var bl.a. primus motor for å sette i stand og merke Hvitløypa som ble arrangert forrige uke. Denne gangen var det løp i "Arilds løype". (Foto: Enny-Karin Vindheim)

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

1037 deltakere i Arilds løype – til tross for både trafikk-kaos og ekstremværvarsler!

Den nydelige skogsløypa til Arild Vehus var faktisk i meget god stand denne torsdagen, selv om regn både på morgenen og utover ettermiddagen gjorde det litt bløtt noen steder. Best teft hadde imidlertid de mosjonistene som startet tidlig. Da var været vesentlig bedre enn det ble fra 16-tiden og utover til puljestartene. Men temperaturen var fin hele tiden, så alle som disponerte løpet noenlunde fornuftig, fikk gode opplevelser i løypa, som har temmelig mange tøffe motbakker i starten.

Terrengutvalget hadde kjøpt inn bananer til noe flere deltakere enn de til slutt fikk (i fjor var det med 1165). Men, antallet som nådde frem til løpet ble nok påvirket av at hendelser både på Varoddbroen og Vesterveibroen skapte kjempemessig trafikk-kork gjennom hele byen.

Og ikke nok med det, meteorologene lesset på med så mange ekstremvarsler i heftige farger for denne dagen at NRK faktisk ringte karusellsjef Humborstad for å høre om løpet måtte avlyses. Noe regn til tross, det var som vanlig god stemning i start-/målområdet på Egsjordet denne torsdagen.

Arkivfoto fra Arilds løype 2017.  (Foto. Guri Sæterlid)​

Anne Haaland Simonsen og Simen Koland vant normalløypa
I normalløypa ble det hos jentene en fin seier til Anne Haaland Simonsen (20:33) , foran Hanne Katinka Hofgaard (20:59) og Tonje Homme (21:01). Hos guttene ble det solid seier til Simen Koland (17:18), foran et tett kobbel med løpere der Ole Holbæk (17:53) og Mathias Holbæk (17:56) fulgte på de enste plassene.

Trine Holmer-Hoven og Trond Hauklien vant milskuern
På milslukeren deltok 146 løpere (9 flere enn i fjor). Å gjennomføre 2 runder i denne harde løypa er sprekt, og best av jentene ble Trine Holmer-Hoven (48:01), foran Charlotte P. Aspholm (48:58) og Solgunn Berstad (51:30), mens vinneren hos guttene ble Trond Hauklien (40:46), foran Torstein Taraldsen (42:03) og Gaute Grastveit (43:02).

De raskeste uansett klasse:

Kvinner 4,3 km (390 deltagere, 69 på tid)

Se hele innbydelsen HER

Løypa har start og mål på Grønn slette i Jegersberg. Løypa går i både lysløypa og på skogsstier i dette vakre turområdet.​