Sola og tropevarme tok en pause og regnet styrtet ned da debuten gikk for tre ulike distanser pluss barneløp i Kristiansund lørdag.

Ulike andre løpsarrangement har Norodd prøvd ut men ikke klart å samle i nærheten så mange løpere som denne julidagen. 225 løpere pluss noen i barneløpet bidro til en fest i det fuktige været.

Løpere i alle kategorier skinte som en sol, selv om det regnet kraftig i første utgave av Kristiansund havmaraton med hele 225 deltakere.

Om regnet høljet ned var det smil og latter rundt i Kristiansund lørdag, hvor knall og fall var nærmest obligatorisk på sleipt underlag. 112 som løp halvmaraton, 73 på 10 kilometer og 40 på 5 kilometer.

-Dette er tre ganger så mange deltakere som vi regnet med da vi planla dette nye løpet, sier en entusiastisk Einar Engvig. Han har både vært ildsjel i Norodd for å få til et slikt løp gjennom byens gater, stier, berg, søle og myr.

Mange kom utenfra byen og flere kom fra utlandet.

Havmaraton-Sigve.jpg
Sigve Torland smiler bredt tross regn og våte forhold ute i havgapet.

-Dette var «skitlænt», som de sier i Trøndelag, sier Sigve Torland etter å ha kommet i mål med søle, skitt og en svett kropp etter halvmaraton.

Han opplevde selv flere fall og lo av seg selv, samtidig som han og andre kommenterte med latter ustøe bevegelser ute i terrenget langs havstien eller på Skorpa.

-Været gjorde det bare enda mer artig å løpe, konkluderer Sigve.

13-åring best

Utsikten ble grå for de fleste, men for noen var det viktigste å følge merkingen og ta seg frem i løypa.

-Jeg falt et par ganger, men ellers var det en fin løype, sier 13-åringen Iver Løvgård Faksvåg. Han har besteforeldre i byen, og er her flere ganger i året. Da har han også løpt rundt omkring, men det er ikke så mye i terrenget utøveren fra Ullensaker Kisa løper.

-Nå satser jeg på mellomdistanse, men det er artig å prøve seg på 10 kilometer også, sier Iver. Han  nikker bekreftende på spørsmålet om han vil følge i fotsporene til Jakob Ingebrigtsen.

For arrangøren var smilet enda bredere enn deltakerne over å se så mange være med både med raske bein og roligere fart.

-Vi har truffet med både tiden, løypa og opplegget hvor mange av vanlige mosjonister også stiller opp. Været ble ingen hindring, sier Einar Engvig som selv var hare, men løp hele halvmaratonløypa.

-Regnværet var bare fint å løpe i, selv om det ble litt sleipt, sier Roger Larsen som løp for Goma IL 10 kilometer.

Noen fant ut at de ville feire bursdagen sin med å løpe sitt første løp noen gang.

Feiret bursdag

-Jeg har aldri før vært med i en løpskonkurranse og syntes 5 kilometer var artig å være med på, sier Rigmor Vågen som feiret 59-årsdagen med et smil i regnet.

Også sønnen Atle Vågen Svendsgaard, som nå bor på Åndalsnes, stilte opp og synes det ble en spennende løping.

-Artig med så mange folk som løper sammen i hjembyen, sier Ann Kristin Amundsen som ble nummer to på halvmaraton i kvinneklassen. Det er mange år siden sist det var med så mange i et løp i Kristiansund.

Vinner av halvmaraton kvinner ble svenske Hanne Henstrøm fra Stockholm, som har sommerjobb i Tingvoll denne sommeren.

-Jeg så etter steder å løpe i området, og kom over dette løpet. Det var en spennende løype. Jeg er orienteringsløper, men mener det er greit å løpe på asfalt også, sier Hanna som tidligere vært på Freikollen. Her fikk hun med seg naturen rundt byen.
 

Havmaraton-bursdag.jpg
Rigmor Vågen feiret 59-årsdagen med sitt første løp noensinne, sammen med sønnen Atle.

Havmaraton-damer.jpg
Mange damer deltok på de tre ulike distansene i løpet.

Havmaraton-halv-Espen.jpg
Espen Avset Fredriksen liker seg best i fjellet, men kombinerte asfalt og terreng på halvmaraton.

Havmaraton-MartinMellem.jpg
Martin Melland fra arrangørklubben Norodd koste seg ute på Skorpa i søle ute ved havet.

Havmaraton-rekke-bæt.jpg
Mens cruisebåten lå ved kai løp de langs kaia i Kristiansund i halvmaraton før det bar ut i terrenget.

Havmaraton-rekke.jpg
Løperne holdt seg på rekke de første kilometerne som gikk på asfalt i halvmaraton-løypa.

Havmaraton-start-5k.jpg
Britt Janne Mardal vant 5-kilometeren for damer.

Havmaraton-start-halv.jpg
Einar Engvig la ut som hare på halvmaraton og som en av ildsjelene bak løpet er han veldig godt fornøyd med deltakelsen.

ALLE RESULTATER