I dette løpet blir det altså ikke mulig å delta som enkeltløper. Av sikkerhetshensyn skal det være to eller tre løpere på laget.

Arrangøren skriver:
"Oslo Bergen Trail er et nytt terrengultraløp som går fra Voksenkollen i Oslo til Meyermarken i Bergen.  Løpet arrangeres for første gang 2-10.juli 2021. Dette er en konkurranse for lag bestående av 2 eller 3 personer. Det åpnes for inntil 100 lag. Løpet er ca 515 km langt og har ca 18.500 meter samlet stigning. Traseen følger stort sett DNT-merkede stier, med innslag av noen mindre brukte stier og enkelte terrengpartier. Løypa er ikke fysisk merket, så deltagerne må navigere ved bruk av GPS-spor eller kart og kompass".

- Det er allerede stor interesse for løpet både nasjonalt og internasjonalt, sier løpsleder Mona Kjeldsberg, som nettopp har gjort seg ferdig med arrangementet Oslo Trail Challenge der lengste distanse "bare" er 200 kilometer.

- Vi er likevel veldig spente på hvordan responsen på et slikt ekstremløp vil bli, men har stor tro på at mange vil fenges av konseptet, sier Mona.

Løpet har jo være kjent en stund, og ut fra skriverier på blant annet facebooksiden Norsk Ultra er det mange som har siktet seg inn på denne ekstreme utfordringen. Selv om dette blir tidenes hardeste non-stop ultraløp i Norge, blir vi ikke overrasket om startlista fylles opp med maksantallet 100 lag ( 2- eller 3 løpere på laget). Vi tror også antallet lag i mål vil være betydelig mindre, ikke på grunn av manglende treningsgrunnlag, men for hard åpning.

Værforholdene kan også gjøre enorme forskjeller på muligheten til å fullføre, og arrangøren vil tilrettelegge reserveruter som kan bli tatt i bruk ved vanskelige forhold.

Kiellandbu_aug-20.jpg
Kjellandbu, DNT-hytte som passeres med bare sjarmøretappen på 100 km igjen til mål i Bergen. (Arrangørfoto)
 

Påmeldingen åpner 15.oktober.

Det er først til mølla som gjelder, forutsatt at laget tilfredsstiller kriteriene for deltagelse ( minst 1 løper på laget må ha fullført ett terrengultra på minst 75 km). Dersom løpet blir fulltegnet, settes det opp en venteliste.

Påmeldingslink kommer på hjemmesiden og på løpets facebookside

Arrangørens hjemmeside: Langt og Lenge
Oslo Bergen Trail
 

Testet deler av løypa og oppjusterte målsettingen med to dager

En som helt sikkert skal løpe Oslo Bergen Trail er Gunnar Næss fra Harestua. Sist helg ble han nummer to i det 200 km lange Oslo Trail Challenge, hans tredje 200 km terrengultra på fire år. 52-åringen er en smart og rutinert løper som fort kan være med i teten også neste års superløp til Bergen. Tidligere i år testet han og kameraten Samuel Fredriksson første 1/4 av løypa, og ikke uventet er skogsterrenget i denne delen tøffere enn det de vil møte over fjellet. Etter testen oppjusterte de tidsmålet fra 5 til 7 dager!
Juni 2020: Gunnar Næss og Samuel Fredriksson testet første 1/4 av Oslo-Bergen

Samuel_Gunnar_møtte_100mileskongen_på_Oppkuven.jpg
Gunnar og Samuel møtte tre mennesker på to dager i elendig vær. En av de var utrolig nok demotivasjonscoatch (Bislett 24-teamer speaker) Henning Lauridsen - som de møtte på Oppkuven. Eiendom Norge-direktøren vil vi helt sikkert også se på startstreken i OBT, han er Norges ukronede 100-mileskonge og elsker håpløse utfordringer.


Avslutningen ligner på XREID Voss-Bergen 

Løypekart Oslo Bergen Trail (kartet kan forstørres så du kan stdere løypa i detalj.

I fjor arrangerte XREID fjellultraløp fra Voss til Bergen, 128 utfordrende kilometer der 114 av 182 løpere kom i mål. Løypa i det løpet minner om avslutningen på Oslo Bergen Trail - men før man kommer så langt han man løpt neste 400 kilometer!
Marjo Liikanen og Øystein Røen vant XREID Voss-Bergen

Løypa.jpg
 

Forrige superultraløp var på asfalt fra Trondheim til Oslo

For åtte år siden ble det arrangert et non-stop veiløp fra Trondheim til Oslo, 500 kilometer på asfalt, et underlag som mange vil mene er tøffere på slikt underlag. Likevel var det 8 av 10 deltagere som fullførte den gangen, noe som også kan tilskrives at de hadde følgebiler og support hele veien. Det er helt utenkelig at 80% av deltakerne i Oslo Bergen Trail fullfører neste år... vi tror mer på 20%. Fra løpet i 2012 ble tidenes kanskje lengste kondisreportasje laget: 
Kondis følger TO500

Lars-Christen-Doerum-i-maal_640.jpg
Lars Christen Dørum (bildet) og Cecilie Holmgren vant TO 500 for åtte år siden. (Foto: Olav Engen)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957