Det har vært regnvått i Oslo natt til lørdag, men da Nordmarks12ern ble arrangert lørdag formiddag, var det fine løpeforhold i marka. Det var overskyet, relativt vindstille og tidvis duskregn. Allikevel ganske varmt, med opp mot 18-19 grader. På grunn av lettelser i restriksjonene rundt Covid19, ble det åpnet opp for noe som begynner å ligne et godt gammeldags mosjonsløp med fellesstart og mange løpere. Det ble i dag gjennomført 3 starter, med 60 løpere i hver pulje.

Arrangørene hadde gjort en solid innsats med løypemerkingen, og det var tydelige skilt, sagflispiler og løypevakter overalt.

Tøff løype

Det er ingen rekordløype som ble løpt i Nordmarka denne dagen. Den er relativt kupért. Fra Sognsvann løper man den nye lysløypa opp til Grinda, før man svinger innover i Maridalen. Allerede den første kilometeren byr på noen småseige høydemetere. Innover i dalen er det noe mindre kupért, men ved ankomst Hammeren, begynner stigningen for fullt. Fra bommen og oppover Ullevålseterveien, får man virkelig kjørt seg. Når løperne etter hvert passerer 8,5 kilometer er imidlertid det verste gjort - høydemetermessig sett. Da er det noe nedover, før man skal rundt Sognsvann og i mål.

E29A2326.JPG
Starten går for første pulje. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Vinner av dagens løp i herreklassen, ble Fredrik Schwencke fra Kamp/Vestheim IF. Han fullførte den tunge 12-kilometeren på 41:58. Dameklassen ble vunnet av Margrethe Bergane fra Konnerud IL, på 48:21. Sterke tider av begge to!

E29A2413.JPGFredrik Schwencke fra Kamp/Vestheim vant dagens herreklasse. Foto: Tom-Arild Hansen

margrethe-bergane2.jpgMargrethe Bergane fra Konnerud IL løp raskest av alle damer i dag. Her fra Grefsenkollen Opp i 2019. Foto: Stian Schløsser Møller

Hvis du vil lese mer om dagens vinner i kvinneklassen, Margrethe Bergane, så se gjerne intervjuet vi gjorde med henne sist vinter. Du finner artikkelen her.

E29A2442.JPG
Øyvind Heiberg Sundby fra Tjalve løp inn til andreplass på 43:25. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2571.JPG
Asta Ellingvåg fra Oslostudentenes IK Friidrett, ble nummer 2 i dameklassen, på tiden 49:10. Det ble seier i klasse K35-39. Hun hadde absolutt overskudd til flere smil til fotografen, her hvor hun har løpt drøye 9 kilometer. Henrik Natvig fra Nittedal IL følger like bak. Han ble nummer 17 i herreklassen i dag, på tiden 50:16. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2458.JPG
Ole Jacob Følling (9) endte på 5. plass totalt, men vant klasse M40-44 år. Kjetil Klevjer (5) ble nummer 4, mens Joakim Øyer (43) som kommer lenger bak, knep 3. plassen. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2480.JPG
3. plass til Joakim Øyen på tiden 46:06. Her foran Arild Hagesveen (11) som vant klasse Menn 50-54 år på tiden 47:01. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2776.JPG
Siri S. Ness Evensmo fra Lyn Ski løp inn til 5. plass i kvinneklassen totalt, og 2. plass i K35-39. Hun løp på 53:10 i den harde løypa. Bak kommer Jørn Henry Christiansen, som fikk sluttid 52:30. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2494.JPG
Erlend Ormbostad (33) ble nummer 8 i dag. Tid: 47:47. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2503.JPG
Simon Pedersen fra Rye Sp.Kl (14) løp på 48:18 og ble nummer 9. Ståle Fenstad fra Stadsbygd IL (8) ble nummer 11, på 48:44. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2596.JPG
Tommy Halvorsen fra Lyn / Equinor, hadde godt overskudd før de siste 2-3 kilometrene. Han ble nummer 18 på 50:40. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2715.JPG
David Reiss-Andersen (182). Bakfra kommer Joakim Mohn (7) og Thomas V Schuler (med tommel opp). Det ble henholdsvis 28., 24. og 26. plass på disse. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2747.JPG
Joao Eiras fra Portugal og Sportsklubben Vidar i god stemning gjennom Nordmarka. Det ble 27. plass i herreklassen, og tiden ble 52:48. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2839.JPG
Bjørnar Hornnes, Vik IL (35) ble nummer 34 i herreklassen. Glenn Sørensen (42), kostet på seg en dabb og ble nummer 30. Mens Ger Van Graas (31) fra Nederland og Sportsklubben Vidar, ble nummer 32. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2898.JPG
Egil Bjerkli fra Nittedal IL løp på 55:25 og ble nummer 39 i dag. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2935.JPG
Tommel opp fra Halvor Haugan. Han løp på 55:04, som holdt til 37. plass i mål. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2951.JPG
Arne Gil ser fortsatt kvikk ut etter 9 kilometer. Han ble nummer 41 totalt i mål, på tiden 55:59. I klasse M55-59 holdt det til andreplass bak Tore Bjerkrheim. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A2978.JPG
Marius Kampen Engevold fra Lyn føler seg fortsatt pigg. Det ble 48. plass i mål, på tiden 57:34. Foto: Tom-Arild Hansen

E29A3016.JPG
Mathilde Ljøkjel fra NTNUI, løp inn til 8. plass totalt i kvinneklassen, på tid 57:53. Foto: Tom-Arild Hansen