Etter de nye trappene (Oppstemten) kom på plass i fjor var det således en ny løype som møtte løperne i år. Det var derfor spennende å se om dette kom til å gjøre utslag på tidene. 

Siden løypen var vesentlig endret fra tidligere år, ville det uansett bli ny løyperekord. Stian Øvergaard Aarvik ble første løper under 22 minutter da han ble klokket inn på 21.53. 

- Vi var en kvartett som løp ganske rolig sammen opp til Montana. Etterhvert ble det satt litt større fart. Hadde bestemt meg for at vi i alle fall skulle kjenne vi hadde løpt når vi nærmet oss trappene. Dette funket fint og jeg merket at de andre begynte å slippe allerede inn i trappene. Ble litt overrasket over dette og må innrømme jeg snudde meg flere ganger oppover. Men de kom aldri nærmere og mot slutten hadde jeg egentlig god kontroll.

Torbjørn Ludvigsen fulgte nærmest 21 sekunder bak vinneren. Ytterligere halvminuttet bak han fulgte klubbkameraten Stian Angermund-Vik. 

Kvinneklassen ble vunnet av Karoline Holsen Kyte fra Førde. Hun åpnt tøft og fulgte de beste gutta oppover mot Montana. Til slutt var det bare 7 løpere foran henne i mål. Sluttiden ble sterke 25.27. Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen løpeklubb (27.32) og Hilde Fenne fra Varegg (29.10) på de neste plassene. 

1P1A7338.jpgFor 2. året på rad ble Rebekka Birkeland prinsessen av Ulriken. Vegard Reiso Ragnhildstveit ble prinsen av Ulriken da han slo klubbkameraten fra Fana langrenn, Sander Gravelsæter Søreng med 3 sekunder. De to holdt følge hele veien opp mot toppen og vekslet på å ha føringen.

1P1A7214.jpg
Familien Johansen deltok i trim uten tid. Denne blide trioen gikk nok lengre enn de fleste. Dårlig med bussforbindelse fra Løvstakksiden gjorde at de spasserte først til Montana, og så tok den bratte løypen opp til toppen. Da var det godt med bananer og drikke på toppen.

Totalt var det 501 påmeldte og 440 løpere i mål i årets arrangement, et tall BFG Bergen løpeklubb og samarbeidspartneren Baune IL var godt fornøyd med.

Etter løpet var det premieutdeling og grilling ved Montana. Ikke like mange folk her i år som i det flotte været forrige sesong, mange dro nok rett hjem for å få på seg tørre klær og varme i kroppen.

1P1A7257.jpg
Topp 3 herrer i tåke og regn på toppen av Ulriken
 

Resultater topp 5 herrer

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Stian Øvergaard Aarvik Gneist / Gneist IL 21:53
2 Thorbjørn Ludvigsen Varegg Fleridrett 22:14
3 Stian Angermund-Vik Ulriken643 22:44
4 Joel Dyrhovden Samnanger IL / Safa 23:23
5 Per Christian Grieg BERGEN 23:50

Resultater topp 5 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Karoline Holsen Kyte Førde IL - Friidrett 25:27:00
2 Anita Iversen Lilleskare BFG Bergen Løpeklubb 27:32:00
3 Hilde Fenne Varegg Fleridrett 29:10:00
4 Tine Alfstad Olsen Viking 31:20:00
5 Caroline Christie Varegg Fleridrett 31:46:00

Alle resultater