Se også bildene i bildekarusellen ovenfor. (Alle foto: Sylvain Cavatz)
Røde startnummer er etter 5 km for første kohort, blå startnummer er etter 2 km for andre kohort.

Nøklevann Rundt ble lørdag arrangert for 39. gang. I fjorårets løp kom det rekordmange 1414 løpere (inkl barneløp) til start på Haraløkka på Bøler i Oslo. I år måtte arrangøren Bøler IF Friidrett begrense løpet til 10 km. 265 løpere stilte til start (264 fullførte) puljevis i to kohorter med tre timers mellomrom. Det var nok mange som droppet ut på grunn av været i dag.

Men, det ble altså løp, noe deltagerne var glade for. Det har vært veldig mange avlyste løp i Oslo i år.

Årets Nøklevann Rundt ble det våteste arrangementet på mer enn 20 år. - Vi har i mange år vært heldige med været, men i år ble det i perioder mye regn, skriver Hermann Bruun på arrangørens hjemmeside.

Det var vått, men det var også vakkert. Her fra Korkettrekkern ca. 2 km ut  i løpet. (Foto: Sylvain Cavatz)

Anders Gløersen vant for 5. år på rad

Anders Gløersen, Rustad IL, vant herreklassen for 5. gang på rad og 6. gang totalt på den sterke tiden 33:57, fem sekunder raskere enn vinnertiden i 2019. Seiersmarginen var nesten to minutter til Haakon Engelsen Berg fra arrangørklubben som løp inn til tiden 35:39 og Jørgen Korum, Oslostudentenes IK med 35:41.

Bak denne trioen fulgte den 17 år gamle skijunioren Audun Nesheim Hægeland på 36:11, en sterk tid i den tøffe løypa rundt Nøklevann. Litt lenger ned, på 13. plass med 38:38 finner vi den løpssterke 13-åringen Emil August Longva fra SK Vidar - en rask kar både med løpesko og ski på bena.

Håkon Engelsen Berg kom på 2. plass. Her er han ca. halvveis ved Bremsrud. (Foto: Sylvain Cavatz)

2020-10-10_1119_6780-Jørgen_Korum.jpgJørgen Korum ble nummer tre. (Foto: Sylvain Cavatz)

Imponerende løping av Emil August Longva. (Foto: Sylvain Cavatz)

Eldbjørg Moxnes vant klart

Eldbjørg Moxnes fra Oslostudenenes IK vant kvinneklassen med tiden 41:33, hele 1:19 foran Madeléne Wanvik Holum som løp på 42:52. Trønderen Medeléne bor nå i Tromsø hvor hun studerer, har spilt for Trømsø IL i 2. divisjon og utmerker seg på ski. Sist vinter vant hun blant annet Tromsø Skimaraton: Bjørn Thomas Nygaard og Medeléne Wanvik Holum vant Trømsø Skimaraton

Eldbjørg Moxnes har vunnet massevis av løp, men nå figurer hun oftere i media som statsmeteorolog, og hun var sikkert godt forberedt på de våte forholdene som møtte løperne i Nøklevann Rundt. Seieren var uansett solid.

Den siste pallplassen gikk til Helena Kumar Westberg fra Koll IL med 44:01, som løp seks sekunder raskere enn Bølers sterke veteranløper Hanne Kristiansen. De løp i ulike startpuljer, så noen fight dem imellom var det ikke.

Eldbjørg Moxnes halvveis til seier. (Foto: Sylvain Cavatz)

Madeléne Wanvik Holum løp inn til 2. plass. (Foto: Sylvain Cavatz)

2020-10-10_1134_7282-Hedda_Al-Zouki.jpgHedda Al-Zouki vant K16-17. (Foto: Sylvain Cavatz)